Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Ученици от 139-то поздравиха лекари и журналисти за работата им срещу COVID-19

Снимка: БГНЕС

Нашите ученици в часовете по изобразително изкуство решиха да поздравят журналистите и лекарите за тяхната работа, за справяне с тежката ситуация, затова че рискуваха живота си, за да показват всички неща в новините. Инициативата е на преподавателя по изобразително изкуство Мариела Петкова”, заяви пред БГНЕС директорът на столичното 139-то училище „Захарий Круша“ Румяна Дончева.

В своите картини децата основно изобразяват вълненията си от това, което чуват за COVID-19 – за заболяванията, за това че лекарите рискуват и се справят с тежката ситуация в България. Искат да изразят подкрепата си към хората, които се опитват да спасят положението и мечтаят да се върнат в училище. А на журналистите казват, че не са забравени, въпреки че много често ги забравят в новините. Затова решиха освен за медиците да направят рисунки и за журналистите“, разказа Дончева за емоциите на децата.

Първокласниците Румяна и Кристи Григорови, които са сестрички, са измислили стихотворение, което във видео послание са записали:

Кой не се бои пред COVID-19 да стои,

да ни покаже новината,

всеки ден и час в страната.

Болката и радостта да ни покаже,

за смелостта на лекарите да разкаже.

Нека заедно COVID-19 да преборим

и на журналиста път да сторим“ .

Снимка: БГНЕС

Попитана дали е било успешно онлайн обучението, директорът Румяна Дончева коментира, че то е сработило и, че учителите са се справили със ситуацията, но най-ощетени са децата, защото са затворени и нямат възможността да играят навън, да виждат съучениците си и да се чувстват свободни.

Тя добави още, че освен със седмокласниците, които трябва да се явят на Националното външно оценяване, до края на учебната година няма да се видят с други ученици.

Седмокласниците искаха да покажат роклите, които са изработили от хартия по време на концерта на училището, което тази година отбелязва 60-та си годишнина. Той беше насрочен за 13 май, но отпада, защото се събират над 1000 души в зала „България“. Ще направим филм за училището“, заяви Дончева.

Тя увери, че в момента се подготвят удостоверенията на малките ученици и няма да има забавяне в сроковете за тяхното връчване. Успоредно с това тече и класирането на бъдещите първокласници, което ще излезе на 1 юни.

Според нея новата учебна година ще стартира обичайно, но само ако се изпълняват апелите на държавата и сме дисциплинирани.

Надявам се да започнем 15-ти септември с по-различно отношение, с по-малко прегръдки, с повече дисциплина, спазване на хигиена и на всичко онова, което досега не беше спазвано толкова стриктно”, каза още директорът. /БГНЕС

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

14 ранени след последния военен удар по Харков

В украинския град Харков броят на ранените в резултат...

„Евровизия 2024“ започна, въпреки призивите за бойкот

Песенният конкурс "Евровизия 2024" започна в шведския град Малмьо...

САЩ спрeли доставка на боеприпаси за израелската армия

Това е първият път след атаката на 7 октомври

Тръмп обвини Байдън в авторитарно управление на администрацията

Въпреки че самият той е получавал същите обвинения

Приключиха 2-дневните преговори Израел-Хамас в Кайро

Палестинската групировка "Хамас" съобщи в неделя, че двудневният кръг...

Кораб с 5 тона помощи за Газа потегли от Турция

Кораб, превозващ над 5 тона хуманитарна помощ, предназначена за...

Русия се присмя на Зеленски, че „украинското знаме е на рамото на Бога“

Официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова в...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ГЕРБ иска да се строи детската болница въпреки частните

Всички правителства - независимо дали са служебни или редовни...

Попълниха Управителния съвет на АПИ

Инж. Венцислав Атанасов е назначен за член на Управителния...

Швейцария засега не кани Русия на мирната среща за Украйна

Швейцария обяви, че Русия не е поканена "на този...

Оплакваме се, че работим много, не почиваме достатъчно и че не сме здрави

След като през миналата седмица стана ясно, че броят на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg