https://www.gerb.bg/bg

Тръмп: Париж и Лондон са неразпознаваеми!

45-ият президент на САЩ Доналд Тръмп, снимка: EPA/SHAWN THEW

Лондон и Париж са „отворили вратите си за джихада“, като нивата на радикализация в Париж и Лондон са толкова високи, че градовете са практически неразпознаваеми. Това заяви в сряда по-време на предизборен митинг в Уисконсин бившият президент на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от Политико.

Видяхме какво се случи, когато Европа отвори вратите си за джихада„, каза бившият президент на САЩ, докато води кампания за завръщане в Белия дом. „Вижте Париж, вижте Лондон – те вече не се разпознават.“

Ще си навлека много проблеми с хората в Париж и хората в Лондон, но знаете ли какво, това е фактът. Те вече не са разпознаваеми и не можем да позволим това да се случи с нашата страна.“

Той добави, че

ние имаме невероятна култура, традиция – нищо лошо в тяхната култура, тяхната традиция – не можем да позволим това да се случи тук и никога няма да позволя да се случи на Съединените американски щати.

Тръмп отправи коментарите си, след като полицията в Ню Йорк и Лос Анджелис разпръсна протестите в Колумбийския университет и UCLA, където студенти се бяха събрали, за да демонстрират срещу войната на Израел в Газа.

Това не е първият път когато Тръмп е критикувал Европа по подобен начин. През декември 2015 г., малко след като Париж беше засегнат от смъртоносна ислямистка терористична атака, Тръмп каза, че кварталите в Париж и Лондон са толкова опасни, че полицията отказва да отиде там. По това време Тръмп защитаваше плана си за „пълно спиране на влизането на мюсюлмани в Съединените щати„.

Въпреки че беше критикуван за тези забележки, това не обезкуражи Тръмп да засили критиката си по-време на интервю за Good Morning America, в което каза че „Истинският Париж е различен Париж – Градът на светлината, за който четете.

Имат райони в Париж, където е толкова радикализирано и толкова злобно… че полицията отказва да отиде там. Те няма да отидат там. Това ще се случи с нашата страна.“

В отделно интервю за Morning Joe на MSNBC, Тръмп каза, че „Лондон и други места … са толкова радикализирани, че полицията се страхува за собствения си живот„.

Говорителка на тогавашния британски премиер Дейвид Камерън каза, че коментарите на Тръмп за мюсюлманите са „разединителни, безполезни и просто погрешни“. Междувременно Борис Джонсън, по това време кмет на Лондон, каза, че коментарите на Тръмп за опасностите от Лондон са „зле информирани“ и „пълни глупости„.

Джонсън добави, че „единствената причина да не отида в някои части на Ню Йорк е реалният риск да се срещна с Доналд Тръмп„.

Днес тонът на Джонсън към Тръмп е значително по мек от преди, като по-рано тази година каза, че светът се е чувствал по-сигурен и по-стабилен, докато Тръмп е бил на поста.

През януари 2016 г. , когато Тръмп беше кандидат за президент за първи път, той каза, че да живееш в Брюксел е като да живееш в „адска дупка“ поради предполагаемата липса на „асимилация“ на мюсюлманското население.

Отивате в Брюксел – бях в Брюксел преди много време, преди 20 години, толкова красиво, всичко е толкова красиво – все едно живеете в адска дупка в момента„, каза той в телевизионно интервю за FOX Business Network.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Само в News24sofia.eu! Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи (СНИМКИ)

Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи, алармира...

Задържаха контрабандни плюшени покемони

10000 контрабандни покемона задържаха на Митнически пункт Оряхово. Димитър Каменов,...

Военна прокуратура води разследването на катастрофата с НСО

Тепърва ще се установява скоростта на автомобилите

Големи френски полицейски подкрепления се разполагат в Нова Каледония

Подкрепления на френската полиция започнаха да пристигат в Нова...

Барикадиралият се в Пловдив бивш полицай се предаде

Барикадиралият се късно в четвъртък дома си в Пловдив...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Химична реакция при приготвянето на дрога е причинила взрива в апартамент в Хасково

Химична реакция при производство на наркотици е причинила взрива...

Фицо помнел нападението срещу него (СНИМКИ)

Словашкият премиер Роберт Фицо си спомня обстоятелствата около покушението...

Още една страна от НАТО е готова да обмисли изпращането на войски в Украйна

Швеция не планира да изпрати военен персонал в Украйна сега,...

Швейцария спечели конкурса за песен на Евровизия (СНИМКИ)

Швейцария спечели в събота конкурса за песен на Евровизия...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg