https://www.gerb.bg/bg

Руснаците твърдят, че са ударили база на наемници в Никоалев

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

По време на специалната операция с използване на високо прецизни оръжия руските въоръжени сили са унищожили четири контролни пункта, включително тези на батальоните за терористична отбрана „Харков-1“ и „Харков-2“. Генерал-лейтенант Игор Конашенков, официален говорител на руското Министерство на отбраната, докладва, че е унищожена база за обучение на чуждестранни наемници край Николаев.

Твърдението е част от редовния сутрешен доклад на Министерство на отбрана на Русия. Припомняме, че за ударите по Николаев съобщиха и украинските власти, като те докладваха за попадение в жилищна кооперация.

Според Конашенков руските въоръжени сили са поразили също така жива сила и военна техника на въоръжените сили на Украйна в 32 района, база за ремонт на техника на ВСУ край Лисичанск, осем склада за боеприпаси и оръжие край Шевченков в Херсонска област, Спорний в Донецка област, Николаев и Очаков в Николаевска област и база за гориво край Кулбакин в Николаевска област.

Припомняме, че вчера руското МО обясни, че ракетният удар от предния по Кременчук, когато руска ракета се заби и подпали търговски център в града, е бил удар с високо прецизни оръжия по склад с американски и европейски боеприпаси. 

Предният ден западни анализатори предупредиха, че Русия изчерпва запасите си от прецизни оръжия и атаките й ще стават все по-кървави, тъй като техниката, която насочва към Украйна не е модерна. Другата версия – украинската – е, че именно всяването на паника и хаос е една от целите на руската армия. 

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Храната в детската градина не е причинила натравянето на 48 деца в Сливен

Храната в учебното заведение не е причинила натравянето на...

Опозицията в СОС очаква или оставка, или уволнение заради Патриарха

ГЕРБ иска и извънредно заседание на градския парламент

Хуманитарни камиони се придвижват към Газа през временния кей на САЩ

Камиони превозващи хуманитарна помощ, са започнали да се придвижат...

Лекарите обсъждат дали да транспортират Роберт Фицо до Братислава

Словашките лекари ще обсъдят възможността за транспортирането на премиера...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Младеж и девойка загинаха при катастрофа в Пловдив (ОБНОВЕНА)

Катастрофа с две жертви е станала около 3:30 часа...

МС обнови състава на Националния съвет за превенция и защита от домашното насилие

Министерският съвет смени девет представители на държавата в Националния...

ЕС напомня на новата власт в РСМ да прилага договорите с България и Гърция

Очакваме новият президент и новото правителство на Република Северна...

Около 1100 са рисковите избирателни секции

Те обаче имат по-ниска тежест, отколкото преди години

Гвоздейков свежда до минимум закъсненията на влаковете

Новата организация на движението по бул. Витоша не е...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg