https://www.gerb.bg/bg

Русия предрече гръмко фиаско за САЩ в Украйна като това в Афганистан и Виетнам

Снимка: iStock

Русия заяви, че одобрението на американските законодатели на новата военна помощ в размер на 60,84 милиарда долара за Украйна показва, че Вашингтон навлиза все по-дълбоко в хибридна война с Русия, която ще завърши с унижение като това във Виетнам или Афганистан, съобщава „Ройтерс“.

Руската инвазия в Украйна през 2022 г. предизвика най-тежката криза в отношенията между Русия и Запада след Кубинската ракетна криза от 1962 г.

Вчера Камарата на представителите на САЩ прие с широка двупартийна подкрепа законодателен пакет на стойност 95 милиарда долара, предоставящ помощ за сигурността на Украйна, Израел и Тайван. Това се случи въпреки твърдите възражения на някои републиканци.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова посочи, че е ясно, че Съединените щати искат Украйна „да се бие до последния украинец„, включително с атаки срещу руска суверенна територия и цивилни.

Все по-дълбокото навлизане на Вашингтон в хибридната война срещу Русия ще се превърне в такова гръмко и унизително фиаско за САЩ като това във Виетнам и Афганистан„, предупреди тя.

По нейни думи обикновените украинци са били „водени насила на заколение като „пушечно месо“, но Съединените щати вече не залагат на украинска победа срещу Русия.

Западните лидери и Украйна представиха войната в Украйна като заграбване на земя в имперски стил, което показва, че постсъветска Русия е една от двете най-големи национални държави заплахи за глобалната стабилност, наред с Китай.

От своя страна Путин представя войната като част от много по-голяма борба със Съединените щати, които според него са пренебрегнали интересите на Москва след разпадането на СССР през 1991 г. и след това са заговорили да разцепят Русия и да заграбят нейните природни ресурси.

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

САЩ притеснени от законопроекта за чуждестранните агенти на Грузия

Съединените щати са дълбоко разтревожени от стихващата демокрация в...

БДЖ пак променя движението на влаковете през гара София Север

БДЖ въвежда допълнителни промени в движението на влаковете през...

Полицията в Хасково издирва 13-годишно момче

Младежът не се е прибрал от училище

Гвоздейков свежда до минимум закъсненията на влаковете

Новата организация на движението по бул. Витоша не е...

Силна магнитна буря удари Земята (СНИМКИ)

Силна магнитна буря е ударила Земята през последните часове,...

САЩ призна, че Израел може и да е в нарушение на международното право

Администрацията на Байдън в петък призна, че използването на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Русия планира учение с ядрено оръжие

Кремъл обяви в понеделник, че ще проведе военно учение,...

Русия е нанесла щети за над 1 млрд. долара на украинската енергетика

Украинският енергиен министър Герман Галушченко коментира последиците от масираните...

Радев иска повече пари за отбрана и отчет от Главчев за частната болница

Войската ни винаги е била стожер на държавността. Това...

Турция ликвидира 17 бойци на ПКК

Турските сили ликвидираха 17 бойци от обявената за незаконна...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg
https://www.gerb.bg/bg