https://www.gerb.bg/bg

Русия планира учение с ядрено оръжие

Снимка: iStock

Кремъл обяви в понеделник, че ще проведе военно учение, което ще включва тренировка за използване на тактически ядрени оръжия в отговор на изказвания на представители на Запада, определени от руското министерство на отбраната като провокативни заплахи, съобщо Reuters.

Учението е разпоредено от президента Владимир Путин и има за цел да бъде проверена готовността на нестратегическите ядрени сили на Русия за изпълнение на бойни мисии.

Ще бъдат оттренирани разполагане и подготовка за използване на нестратегически ядрени оръжия. В учението ще участват ракетни формирования от Южния военен окръг и Военноморските сили на Руската федерация. От военното министерство на Русия обясняват, че то е насочено към гарантиране на териториалната цялост и суверенитета на страната „в отговор на провокативни изявления и заплахи от страна на някои западни официални лица срещу Руската федерация„.

Не се назовават имена, но Русия многократно е заявявала, че забележките на френския президент Еманюел Макрон за възможна намеса на Франция в Украйна са изключително опасни. Русия твърди, че Съединените щати и техните европейски съюзници тласкат света към ръба на конфронтация между ядрените сили, като подкрепят Киев с оръжия за десетки милиарди долари в борбата срещу руските сили, които нахлуха в Украйна през февруари 2022 г.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Слави Трифонов за катастрофата с Петков: Като какъв е бил в кола на НСО?

Съпредседателят на ПП също коментира инцидента по-рано

Обвиниха кмета на Дупница в заплахи към полицейски шеф

Повдигнаха обвинение на кмета на град Дупница за отправени...

Етнически сблъсъци в столицата на Киргизстан

Около 30 души са поискали помощ от здравните власти

Спас Ташев: РСМ ще окаже натиск върху България да се откаже от Договора за приятелство

Историкът доц. Спас Ташев заяви, че българо-македонските отношения и...

Хусите са атакували американски военен кораб в Червено море

Йеменските хуси съобщиха в сряда, че са атакували американски...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg