https://www.gerb.bg/bg

Киргизстан съветва гражданите си временно да избягват да пътуват до Русия

Снимка: iStock

Министерството на външните работи на Киргизстан съобщи в четвъртък, че съветва своите граждани временно да избягват да пътуват до Русия, след като Таджикистан предприе подобно действие миналия уикенд, предава „Ройтерс“.

Русия арестува няколко мъже , включително двама мъже от Таджикистан и Киргизстан, за които Москва твърди че са са били замесени в терористичната атака срещу концертната зала „Крокус сити хол“ на 22 март.

Оттогава руски независими медии съобщават за случаи свързани с малтретиране на граждани от Централна Азия, живеещи в Русия.

Външното министерство на Таджикистан привика посланика на Русия в понеделник, в знак на протест срещу това, което определи като несправедливо отношение към своите граждани от страна на Москва,

В изявлението си в четвъртък външното министерство на Киргизстан заяви, че „наблюдава текущата ситуация в Руската федерация и нейното въздействие върху правния статут“ на киргизките граждани.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова каза в понеделник, че Русия временно е затегнала контрола по границата си като мярка за борба с тероризма.

Икономиките на Централна Азия, включително тези на Киргизстан и Таджикистан, зависят в голяма степен от паричните преводи от милиони работници мигранти, работещи в Русия.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Само в News24sofia.eu! Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи (СНИМКИ)

Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи, алармира...

Задържаха контрабандни плюшени покемони

10000 контрабандни покемона задържаха на Митнически пункт Оряхово. Димитър Каменов,...

Военна прокуратура води разследването на катастрофата с НСО

Тепърва ще се установява скоростта на автомобилите

Големи френски полицейски подкрепления се разполагат в Нова Каледония

Подкрепления на френската полиция започнаха да пристигат в Нова...

Барикадиралият се в Пловдив бивш полицай се предаде

Барикадиралият се късно в четвъртък дома си в Пловдив...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

В Световния ден на сестринството недостигът на кадри застрашително нараства

На 12-и май отбелязваме Световния ден на сестринството. Тази година...

Катастрофа в Перу отне живота на 13 души

Тринадесет души загинаха при катастрофа с автобус в Перу,...

Израел отново удари Баалбек

САЩ искат ясен план за Газа

Автомобил с мигранти катастрофира след гонка с полицията в Хърватия

Автомобил, превозващамигранти, изхвърча от пътя и се удари в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg