https://www.gerb.bg/bg

ЕК удължава надбавките за земеделските субсидии с шест месеца

Снимка: EPA/MARTIN DIVISEK

Европейският съюз ще удължи надбавките за субсидии с шест месеца до края на 2024 г., за да подкрепи селскостопанския сектор в региона след протестите на фермерите, търсещи по-добро заплащане и условия на труд.

Земеделските производители в цяла Европа демонстрираха срещу увеличаването на регулациите, наложени им от зелената програма на ЕС, която според тях е увеличила разходите, както и срещу нелоялната конкуренция от чуждестранен внос, особено от Украйна.

Европейската комисия заяви в четвъртък, че решението й да удължи „Временната рамка за кризи и преход“ (TCTF), която се прилага и за риболовния сектор, означава, че държавите-членки имат повече свобода да предлагат финансова подкрепа до 31 декември.

По-свободните правила в помощ на фермерите и рибарите бяха първоначално приети през март 2022 г. след нахлуването на Русия в Украйна и оттогава бяха удължавани и променяни.

Страните-членки на ЕС ще могат да предоставят до 280 000 евро на фирма за селскостопански компании, засегнати от пазарни смущения, включително санкции, и до 335 000 евро в сектора на рибарството.

Ръководителят на антитръстовия сектор на ЕС Маргрете Вестагер каза, че Комисията действа бързо, за да предостави необходимата подкрепа на сектор, който все още е изправен пред предизвикателства от пазарни сътресения поради войната в Украйна.

Комисията каза, че също така ще преразгледа максималното ниво на подкрепа, за което държавите не трябва да уведомяват Комисията за одобрение. Редица членки на ЕС призоваха това да се увеличи до 50 000 евро от сегашните 20 000 евро.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

САЩ прави крачка към легализиране на марихуаната на федерално ниво (ВИДЕО)

Министерството на правосъдието на САЩ официално предприе прекласифициране на...

Храната в детската градина не е причинила натравянето на 48 деца в Сливен

Храната в учебното заведение не е причинила натравянето на...

Опозицията в СОС очаква или оставка, или уволнение заради Патриарха

ГЕРБ иска и извънредно заседание на градския парламент

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Коритарова: Първият участък на АМ „Хемус“ готов до края на годината

Премиерът Димитър Главчев увещавал регионалния министър Виолета Коритарова да...

Над 4 млн. варианта в засада чакат зрелостниците на матурата

Около 13 000 учители ще бъдат квестори на държавните...

Полицията в Хасково издирва 13-годишно момче

Младежът не се е прибрал от училище

Удължават забраната за износ на инсулин с още месец

Министърът на здравеопазването Галя Кондева удължи с още месец...

Нетаняху настоява ултраортодоксалните евреи също да служат в армията

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху в четвъртъ реши да представи силно...

Служебното правителство ще обсъди доклад за изпълнението на държавния бюджет

Служебното правителство ще проведе редовното си седмично заседание, съобщиха...

Земетресение с магнитуд 6 регистрирано във водите на езерото Байкал

Земетресение с магнитуд 6 е регистрирано във водите на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg