https://www.gerb.bg/bg

Движение „Бузлуджа“ зове БСП да събере всички леви партии на 1 май

Снимка: БСП-София

Обособилото се в БСП движение „Бузлуджа“ иска ръководството на партията да покани всички леви партии и организации на срещата, която свиква на 1 май. „Бузлуджанци“ настояват на поканените на срещата да бъдат поставяни предварителни. От движението призовават също лидерите на левите партии и организации да проявят зрялост и отговорност, да се отзоват и да се включат активно и конструктивно в срещата.

В Ден на труда БСП организира среща с партии, неправителствени организации, граждански структури от левия спектър, център и патриотични организации и синдикатите. Като основни теми з дискусията за обявени правото и условията на труд, неравенствата, доходите на работещите и качеството на заетост в България, модерната лява политика и алтернатива на статуквото.

От движение „Бузлуджа“ изтъкват, че решенията на Националния съвет на БСП от 27 април и последните действия на ръководствата на другите партии и коалиции в лявото политическо пространство показват, че за момента остават нечути и неразбрани призивите на организации, на членове и симпатизанти, на експерти и политици за необходимостта от кадрово обновление и за вътрешно единение в БСП, както и очакванията за обединяване на левите партии и организациите.

Според „бузлуджанци“ определените кандидатски листи на партията по места в страната за предстоящите избори и реакциите за тях показват, че БСП навлиза в новата предизборна надпревара организационно отслабена и кадрово опустошена. „Вместо обединено, лявото се оказва още по-раздробено“, коментират те и допълват, че на левите избиратели се предлагат не единна силна листа, а четири листи, които в тази ситуация нямало да бъдат припознати като спасителната за държавата лява алтернатива на десните сглобки. „За всеки искрен и честен привърженик на лявото днес е ясно, че в това си състояние БСП и другите партии и коалиции в ляво трудно ще подобрят решително резултатите си на предстоящите избори. Отговорност за това (без уговорки и обяснения) носят техните ръководители и преди всичко Корнелия Нинова и ръководството на БСП“, подчертават от движение „Бузлуджа“.

От фракцията в БСП заявяват още, че лявото политическо пространство не може и не трябва да посрещне предизвикателствата на предстоящите избори разделено и раздирано от противоречия и взаимни нападки. „Необходими са политическа воля и национална отговорност, за да се създаде ляв политически съюз, който с друга предизборна стратегия и тактика да предложи ярък предизборен манифест и убедителни кандидати“, заявяват „бузлуджанци“. Те призовават ръководителите на партиите и коалициите, регистрирани за изборите на 9 юни, да загърбят егото си в името на общата цел – социална и солидарна България. От движение „Бузлуджа“ отбелязват също, че Изборният кодекс дава възможност до 4 май да бъде формиран и регистриран ляв политически съюз за общо явяване на парламентарните и европейските избори на 9 юни. „Само по този начин лявото може да получи нова политическа енергия и да се представи силно на изборите. Това е исторически шанс за БСП и за лявото в България“, изтъкват „бузлуджанци“.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Слави Трифонов за катастрофата с Петков: Като какъв е бил в кола на НСО?

Съпредседателят на ПП също коментира инцидента по-рано

КС отказа да отмени прекратяването на концесията на Лукойл за „Росенец“

Конституционният съд единодушно отхвърли искането на президента Румен Радев...

Хакнаха деловодната система за документооборот на СОС

В момента се работи по възстановяване на услугата и данните

Прокуратурата отказва да разследва заплахите към майката на Даная

Прокуратурата отказва да образува досъдебно производство за заплахите, отправени...

Столична община временно променя движението за измиване на пътни участъци

Столична община въвежда временна организация на движението за измиване...

Съдът постанови да се прекрати промяната на движението в центъра на София

Административен съд София - град постанови да бъдат безусловно...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Отбелязваме Международния ден на семейството

Днес отбелязваме Международния ден на семейството. Денят е учреден...

Евтим Милошев: България има нужда от редовни правителства

България има нужда да се управлява от редовни правителства,...

Българин задигна такси в Румъния и завърши в ареста

Българин открадна таксиметров автомобил в Румъния, съобщават БТА и...

Главчев увери „Прозрачност без граници“ в провеждането на честни избори

Служебният кабинет стриктно се придържа към действащото изборно законодателство...

Единадесет души загинаха при престрелка в мексиканския щат Чиапас

Единадесет души загинаха при престрелка в южния мексикански щат...

Задържаха над 800 души за престъпления, свързани с наркотици през април

Прокуратурата съобщи за 875 задържани лица през април за...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg