https://www.gerb.bg/bg

Зеленски прави рокади и в правителството и екипа си

Снимка: (архив) Владимир Зеленски, Facebook

Очакват се скоро кадрови промени и в правителството на Украйна и президентския екип. Екипът на президента Володимир Зеленски все още не е взел окончателно решение относно кандидатите, съобщава УНИАН.

Ротациите в кабинета на министрите се планира да бъдат извършени като част от „рестартиране на властта“, което започна през февруари със смяна на ръководството на украинската армия и продължи през март с размествания в Съвета за национална сигурност и отбрана, Службата за външно разузнаване и кабинета на президента.

Твърди се, че на 21-22 март Зеленски е информирал всички уволнени служители за кадровите промени. Източници казаха, че президентът е провел срещи с някои от вече бившите членове на екипа и е попитал какви позиции биха искали да получат.

Екипът на президента все още не е решил какво ще прави в бъдеще бившият заместник-началник на кабинета на президента Андрей Смирнов. В същото време друг уволнен заместник, Алексей Днепров, може скоро да стане ректор на един от украинските университети. Уволнението е лично желание на Днепров.

Уволнението на първия помощник на президента Сергей Шефир, съветниците Михаил Радуцки, Сергей Трофимов, Олег Устенко, комисарите на свободна практика Наталия Пушкарьова и Алена Вербицкая, според изданието, също е свързано с „рестартирането на властта„.

Според източници в близко бъдеще Зеленски планира да уволни друг заместник-ръководител, Андрей Сибига, който се занимава с въпросите на външната политика. Може да стане заместник външен министър. Вместо Сибига позицията в ще заеме Николай Точицки.

Зеленски одобри в петък кандидатурата на бившия секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана Олексий Данилов за поста посланик на Украйна в Молдова. 

Данилов ще продължи да работи в дипломатическо направление и по-конкретно съгласувах неговата кандидатура за нов посланик на нашата държава в Молдова. Той ми съобщи точно тази визия за бъдещата си работа за Украйна„, каза той.

Според Зеленски, Молдова е изключително значима държава – както по отношение на предизвикателствата пред сигурността в региона, така и по отношение на двустранното взаимодействие.

По-рано тази седмица Зеленски освободи Данилов от поста секретар на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНБО). На този пост бе назначен Александър Литвиненко, който преди това беше председател на Службата за външно разузнаване. Новият ръководител на СВР стана Олег Ивашченко.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Протестиращи блокират пътищата в Нова Каледония

Хиляда полицаи пристигнаха в Нова Каледония от Франция, но пътищата...

ГДБОП разследва измама на клиенти на мобилен оператор с фалшиви договори

Трима служители на телекомуникационна компания са с повдигнати обвинения...

Деветима европейци ги очаква депортиртация от Гърция заради про-палестински протести

Девет протестиращи от Германия, Великобритания, Франция, Италия и Испания, арестувани...

Заповедите за арест на Нетаняху и Галант предизвикаха остро възмущение в Израел

В понеделник министърът на външните работи на Израел заяви,...

Арестуваха двама за производство на наркотици в Бургас

Задържаните са стари познайници на полицията

Путин подчерта силните връзки с Иран в разговор с новия временен президент

Руският президент Владимир Путин се обади по телефона на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Разкриха наркооранжерия с 128 растения във Врачанско

Задържаха двама жители на град Мизия за срок до...

Увеличават заплатите и на администрацията във ВУЗ-овете с 12%

Увеличават с 12% заплатите на администрацията във висшите учебни...

Само в News24sofia.eu! Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи (ВИДЕО)

https://youtu.be/DYE1c0UPJQo Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи, алармира...

Израел възнамерява да разшири офанзивата в Рафах

Израел възнамерява да разшири военната си офанзива в град...

Володин: Украйна рискува да въвлече Запада в голяма война с Русия

Председателят на долната камара на руския парламент предупреди, че...

МОН е изплатило обещаните 39 млн. лв. по сметките на университетите

Министерски съвет е приел и двете постановления за допълнително...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg