https://www.gerb.bg/bg

За 7 години влиза в затвора мъжът, отвлякъл и пребил жената, с която живеел във Варна

Снимка; GettyImages

Окръжният съд във Варна наложи наказание от 7 години затвор при първоначален общ режим на мъжа с инициали Н.А., който отвлякъл жената, с която живеел и й нанесъл побой, като й причинил телесни повреди в условията на домашно насилие. Освен това той заплашил да убие нея и майка й, съобщиха от държавното обвинение.

Мъжът е признат за виновен по четирите повдигнати му обвинения от обвинителния акт и ще търпи най-тежкото от определените му от съда наказания. Делото е гледано по общия ред.

Насилникът живял съвместно с пострадалата млада жена от 2015 година. От самото начало на тяхната връзка обаче тя редовно ставала жертва на домашно насилие, упражнявано върху нея от 39-годишния мъж. След всеки побой, жената напускала собствения си апартамент, в който двамата живеели, като отивала при родителите си. Тя подавала многократно жалби до полицията и прокуратурата, но скоро след това променяла показанията и обясненията си по образуваните проверки отново се връщала при побойника, който през цялото време упражнявал над нея и психически тормоз.

Съвместното им съжителство продължило до средата на май 2023 година, когато жената решила окончателно да прекрати връзката си с насилника и поискала той да се изнесе от апартамента й. Мъжът се съгласил и се изнесъл от жилището, но продължил да търси контакт с нея, като й звънял по телефона, търсил я при близките й и я заплашвал. Рано сутринта на 30 май 2023 г. той я издебнал пред дома на родителите й в местност край Варна. Когато тръгвала с с майка си към детската градина, за да заведат общото дете на младата жена с побойника, тя била свалена насила от колата на майка си и била качена в автомобила на мъжа, след което била отведена в неизвестна посока. Мъжът отвел жената в гориста безлюдна местност, където двамата останали няколко часа. През това време той я удрял с юмруци, стискал я с ръце за шията, обиждал я, заканвал се да убие нея и родителите й. На моменти се успокоявал и започвал да говори нормално, а няколко пъти дори звънял на майката на жената от собствения й мобилен телефон.

Междувременно родителите на отвлечената подали сигнал в полицията. Незабавно започнало издирване, като няколко пъти мъжът разговарял с полицаите, който опитвали да го успокоят. Той обаче не издавал местоположението си и дори се заканил да убие младата жена.

След няколко часа автомобилът на насилника бил забелязан пред магазин в местност „Ракитника“ край Варна. Бързо били предприети действия за задържането му и за освобождаване на жената. Мъжът не оказал съпротива и предал доброволно пневматичен пистолет, мачете и нож, които носел със себе си. Той обаче категорично отрекъл да е упражнявал физическо насилие върху пострадалата, въпреки видимите травмите по тялото и лицето й.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен срок.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Протестиращи блокират пътищата в Нова Каледония

Хиляда полицаи пристигнаха в Нова Каледония от Франция, но пътищата...

ГДБОП разследва измама на клиенти на мобилен оператор с фалшиви договори

Трима служители на телекомуникационна компания са с повдигнати обвинения...

Деветима европейци ги очаква депортиртация от Гърция заради про-палестински протести

Девет протестиращи от Германия, Великобритания, Франция, Италия и Испания, арестувани...

Заповедите за арест на Нетаняху и Галант предизвикаха остро възмущение в Израел

В понеделник министърът на външните работи на Израел заяви,...

Арестуваха двама за производство на наркотици в Бургас

Задържаните са стари познайници на полицията

Путин подчерта силните връзки с Иран в разговор с новия временен президент

Руският президент Владимир Путин се обади по телефона на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Радев притеснен, че страстите на войната между Русия и Украйна се разпалват и в Европа

Неприемливо е продължаването на войната и невъзможната победа над Русия да се представят като единствен възможен изход, подчерта Радев

Редица страни поискаха израелската ПВО след успеха ѝ при атаката на Иран

Израелските ПВО системи "Стрела" (Arrow) спомогнаха за осуетяването на...

Четирима мними строителни предприемачи са задържани при акция на МВР и прокуратурата

Разкрита е организирана престъпна група, завоалирала престъпленията си като...

Радев подкрепи ректорите, ще говори с Главчев за пари за ВУЗ-овете

Ректорите получиха подкрепата на президента Румен Радев. Отреагирах веднага...

Атентатът срещу Роберт Фицо – общоевропейски симптом?

Атентатът срещу премиера на Словакия Роберт Фицо е общоевропейски...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg