https://www.gerb.bg/bg

В Италия арестуваха трима палестинци за тероризъм

Снимка: Stock by Getty Images

Италианската полиция е арестувала трима палестинци, живеещи в Централна Италия, които според тях са планирали атаки в неуточнена страна, се казва в изявление на полицията в понеделник, цитирано от „Ройтерс“.

Тримата мъже, живеещи в Акуила, на около 120 км североизточно от Рим, са създали клетка, свързана сБригадите на мъчениците от Ал-Акса„, се казва в съобщението.

Бригадите на мъчениците от Ал-Акса“ е въоръжена група, която е свързана с движението Фатах на палестинския президент Махмуд Абас и се счита за терористична група от Израел, Европейския съюз и Съединените щати.

Полицията съобщи, че тримата палестинци са били обвинени в престъпен заговор за терористични цели или заплаха за демократичния ред, което предвижда затвор до 15 години.

Заподозрените са участвали в пропаганда и са планирали нападения, включително самоубийствени атаки, срещу цивилни и военни цели на чужда територия„, каза полицията.

Единият от тримата мъже е издирван от Израел, който е във война с палестинската въоръжена групировка Хамас в ивицата Газа, и италиански съд разглежда искане за екстрадицията му, се добавя в изявлението.

В отделно изявление вътрешният министър Матео Пиантедоси приветства арестуването на „трима опасни терористи“ и каза, че Италия винаги е била в готовност срещу екстремизъм и радикализация.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Северна Корея пак изстреля балистични ракети

Северна Корея изстреля множество балистични ракети с малък обсег...

Прокуратурата изплаща 74 хил. лв. обезщетение на наследниците на Алексей Петров

Прокуратурата изплаща 74 хил. лв. обезщетение на наследниците на...

Д-р Ивайло Ценков пред News24sofia.eu: Високото кръвно е масов убиец, който тихо убива (ИНТЕРВЮ)

Повече за усложненията, за превенцията и защо наричат хипертонията "тихия убиец" споделя в интервю за News24sofia.eu д-р Ивайло Ценков, кардиолог в УМБАЛ " Св. Екатерина"

Сарафов пита ВАС дали да се глобяват работодатели

И.ф. главен прокурор Борислав Сарафов поиска тълкувателно решение относно...

Сърбия пак обеща подкрепа за Украйна, но не и мерки срещу Русия

Сръбският премиер Милош Вучевич изрази подкрепа за Украйна във...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg