https://www.gerb.bg/bg

Турция е ликвидирала още 16 членове от ПКК в Северен Ирак

Снимка: (архив) EPA

Турция е ликвидирала над 16 членове на незаконната Кюрдска работническа партия (ПКК) след въздушни удари в Северен Ирак, предаде „Ройтерс“.

Турското министерство на отбраната заяви, че екстремистите от ПКК са били „неутрализирани“ в регионите Хакурк, Метина и Гара в Северен Ирак.

ПКК е определена за терористична организация от Турция, Съединените щати и Европейския съюз.

През април турският президент Реджеп Тайип Ердоган проведе разговори с официални лица в Багдад и Ербил, столицата на автономния регион на Ирак Кюрдистан, относно продължаващото присъствие на бойци на ПКК в Северен Ирак.

Багдад определи групата като „забранена организация“ през март.

Припомняме, че на 22 април Ердоган беше на посещение в Ирак, което е първото му от 2011 г. насам. Основната цел беше да се възстановят връзките между съседите от Близкия изток в областта на енергетиката, търговията и сугрността, особено по отнешение на ПКК.

През годините двете държави имаха нестабилни отношение, докато Анкара засилваше трансграничните операции срещу екстремистите на ПКК, базирани предимно в северната част на Ирак. От своя страна Ирак заяви, че подобни операции нарушават суверенитета на страната и са убити и цивилни.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Почина коментаторът на CNN Алис Стюарт

Почина Алис Стюарт. Тя е ветеран политически съветник и...

В Тбилиси протестиращи изгориха руския флаг

В събота вечерта протестиращи в Тбилиси демонстративно изгориха руското знаме и...

Тялото на още един заложник е открито в Газа

Това е станало при операция на израелската армия

Първо в News24sofia.eu! Певецът Емрах лети с 220 км/ч! (ВИДЕО)

Това далеч не е първият път, в който младият изпълнител се хвали с високи скорости

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Собственикът на пистолета в Арбанаси още не е дал обяснения

Собственикът на пистолета от Арбанаси ще даде обяснения след...

Прокуратура вдига мерките срещу Васил Божков срещу 500 000 лв. гаранция

Решението на Апелативния съд се очаква тази седмица

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg