https://www.gerb.bg/bg

Спират „Вяра и общество“ по БНТ?

Автор: Горан Благоев

Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu / Васил Димитров

Уважаеми зрители,

Току що-разбрах, че без никакво предупреждение програмният директор на БНТ-1 Ивайло Огнянов е свалил от програмната схема на националната телевизия летните повторения на „Вяра и общество“. До сега, години наред, поради нужда от икономии БНТ излъчваше на запис сборни издания на предаването.

Така беше планирано и през тази година. Съгласно отпуснатия ни бюджет за второто тримесечие „Вяра и общество“ приключи оргиналните си излъчвания на 6 юни, след което трябваше да започне излъчването на летните повторения – 13 на брой до 5 септември.

Екипът започна да ги подготвя и на този етап почти всички издания са пред финализиране, а някои са напълно готови. И тъй като винаги сме се опитвали да ви предлагаме разнообразна тематика и тази година подходът ни беше да направим сборни летни повторения, като комбинираме различни теми от различни предавания, включително и като се съобразим с празничните дни през лятото – т.е. да не повтаряме предавания 1:1. Така, на вас, нашите зрители, щяхме да предложим 11 сборни летни повторения и само 2 повторения на цели предавания.

За съжаление, като изпълнителен продуцент и автор на предаването, аз по никакъв начин не бях уведомен за инцидентното решение на програмния директор на БНТ-1 Ивайло Огнянов.

Прави впечатление, че от лятната схема на БНТ в съботно-неделната програма единственото свалено предаване е именно „Вяра и общество“. Имам основание да смятам, че това е началото на неговият край и от есента то едва ли ще бъде върнато в ефира на БНТ.авторско право

Недоумявам как е възможно да се постъпва по този непрофесионален, некоректен и подъл начин с предаване, което има своята 15-годишна история и дори бе давано за пример от г-н Емил Кошлуков при първото му кандидатиране за поста генерален директор на БНТ?

Надявам се, че причина за свалянето му от ефир не е последното оргинално предаване на „Вяра и общество“ от 6 юни, когато критично бяха коментирани актуални теми върху отношенията държава-църква в България и което предаване имаше невероятната подкрепа на зрителите и впечатляващ рейтинг?

Досега, по различни пътища, неофициално, получавах сигнали, че „Вяра и общество“ ще бъде свалено от ефира на БНТ и това, както виждаме, се случва – пак казвам, без мотиви и без предупреждение. Кой има полза от това? Със сигурност не и свободата на словото, за която хора като г-н Емил Кошлуков твърдят, че са се борели преди 30 години. За съжаление, 30 години по-късно Българя е на 111-то място по свобода на словото, защо г-н Кошлуков?

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

Вулкан в Индонезия изригна зрелищно

Властите предприеха евакуация

49-ото Народно събрание приело 148 закона по време на мандата си

От началото на мандата си 49-ото Народно събрание е...

Здравното министерство рестартира процедурата за нова частна болница в Казичене

Министерството на здравеопазването е задействало повторната процедура, по която...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg