https://www.gerb.bg/bg

Слаб интерес в пленарна зала как са работили ИО и ЦИК на изборите на 2 април (ВИДЕО)

Дойде време да си говорим как се правят изборни измами в България.

С тази заявка започна изслушването на изпълнителния директор на Информационно обслужване Ивайло Филипов и председателят на ЦИК Камелия Нейкова в 49-то Народно събрание, макар че самата заявка не се осъществи. Изслушването премина при слаб интерес с изказвания почти само на депутати от „Възраждане“ и дори без техни въпроси, съответно и без съществени отговори от страна на Филипов и Нейкова.

Искането за изслушване бе внесено от ПГ на „Възраждане“. Те твърдят, че част от електронните заявления, подадени за участието в парламентарните избори за гласуване в Турция биват подавани само от няколко компютъра, някои дори и от София. Основна теза на политическата партия е за изборни нарушения и измами в Турция, а „Възраждане“ са сигнализирали и съответните институции – ДАНС, ГДБОП, но резултат нямало никакъв. Той попита защо българските институции „остават безмълвни“, след като е констатирана тази информация.

Така и не се разбра защо депутатът Петър Петров търси сметка за това от „Информационно обслужване“, а и защо лидерът на партията Костадин Костадинов преразказва с драматичен тон разговора, който проведе с Ивайло Филипов пред офиса на ИО преди изборите.

Ивайло Филипов подчерта, че ЦИК организира изборния процес, а „Информационно обслужване“ не брои резултатите. Дружеството работи съобразно изискванията и законите на страната. Дейностите преди изборите са проведени качествено и в срок, обясни Филипов. Освен това е направена демонстрация пред медии и политици как ще се обработват данните от вота. Периодично се изпращали данни от РИК към ЦИК и се публикували спрямо изискванията.

За разлика от спокойния, равномерен и дори скучен час в парламента, в който вървеше изслушването, депутатът Петър Петров се изяви след това с гневен брифинг, тъй като не чули адекватни отговори. Освен това, по думите му, партия „Възраждане“ е възпрепятствана да защити изборния процес. Но партията на Костадин Костадинов не се отказва и ще сезира българските и европейските институции за дейността на ЦИК и ИО. Още утре ще сезираме и Комисията за защита на личните данни Петър Петров не иска няколко компютъра в България и чужбина да управляват изборния процес в страната, обяви още народният представител.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Протестиращи блокират пътищата в Нова Каледония

Хиляда полицаи пристигнаха в Нова Каледония от Франция, но пътищата...

ГДБОП разследва измама на клиенти на мобилен оператор с фалшиви договори

Трима служители на телекомуникационна компания са с повдигнати обвинения...

Деветима европейци ги очаква депортиртация от Гърция заради про-палестински протести

Девет протестиращи от Германия, Великобритания, Франция, Италия и Испания, арестувани...

Заповедите за арест на Нетаняху и Галант предизвикаха остро възмущение в Израел

В понеделник министърът на външните работи на Израел заяви,...

Арестуваха двама за производство на наркотици в Бургас

Задържаните са стари познайници на полицията

Путин подчерта силните връзки с Иран в разговор с новия временен президент

Руският президент Владимир Путин се обади по телефона на...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Словакия повдигна обвинение на стрелеца срещу Роберт Фицо

Той може да бъде осъден на до 25 години затвор

Мъж с брадва нападна шофьор в Лом

36-годишен мъж от Лом нападна с брадва шофьор на...

Кола блъсна и уби пешеходец във Варна

Автомобилът и жертвата са паднали в строителен изкоп

Шефът на Столичния общински съвет търси виновниците за края на Симеоновския лифт

След години на престъпно бездействие от страна на тогавашните...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg