https://www.gerb.bg/bg

С нов законопроект ПП защитават гражданите от мобилните оператори (ВИДЕО)

Видео: Safenews.bg.

ПП внасят законопроект, с който се казва, че всяка индексация на цената от мобилен оператор е основание гражданите и фирмите да прекратят договора без неустойки. Това обяви в Партийния дом Мартин Димитров.

Това е нещо, което се дискутира от години, изтъкна народният представител. Още днес законопроектът ще бъде внесен. Той ще обхваща и скритите условия в договорите с мобилните оператори. Това ще засили конкуренцията между мобилните оператори, подчерта Мартин Димитров.

В същото време потребителите ще имат повече избор. Това е трайното решение на този въпрос, по който години наред нищо не се прави, допълни той. Държавата трябва да защитава слабите, категоричен бе Димитров.

От ПП-ДБ очакват подкрепа и от други формации. Това е първа стъпка, която предприемане, ще има и други законодателни инициативи, включи се и Ивайло Мирчев. Но истинският успех щял да е, когато регулаторите започнат да работата, както трябва. Ако КЗК била работеща, произволът на мобилните оператори нямало да се случва, по мнението му. Законодателните мерки щели да помогнат бизнесът да се развива, а за картел щяла да следи КЗК. Мярката щяла да осигури стабилност на договорите, свобода за потребителите и конкуренция между операторите.

Не се бави доставката на военна техника за Украйна, стана ясно от думите на Мирчев. Не било нормално депутати, които имат достъп до класифицирана информация, да ходят на мястото, където в Русия се прави вербуването на всички външни агенти. Затова провинилите се от Възраждане трябвало да бъдат отстранени от комисия.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Сингапур подновява полетите с F-16

Сингапур възобновява полетите на своя флот от изтребители F-16,...

Спипаха в хотел в центъра на София мъж с 10-годишна присъда в Турция

В София е арестуван 40-годишен мъж, издирван от турските...

Кола уби възрастна жена на тротоар в Сливен

След опит да избегне удар с друг автомобил

Столична община чисти НДК от драсканици

Граждани пък искат да им ремонтират улиците

Язовир „Елешница“ може да прелее

При по-продължителни и обилни валежи

Най-малко 50 души загинаха при нови наводнения в Афганистан

Най-малко 50 души загинаха при проливни дъждове и нови...

Кораб потъна в Черно море край Румъния

Корабът Mohammad-Z, плаващ под танзанийски флаг, е потънал в...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

„Мис Силикон“ Анна-Мария Чернева: Не мечтая за дете. Готова съм за още силикон в гърдите (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=rwdM2LK7vQs&pp=ygUIbmV3czI0LTc%3D Тя е водеща, тя е и танцьор и носител...

Програмата за развитие на армията до 2032 г. включвала и уроците от Украйна и Газа

Постигнат е баланс в инвестиционните разходи на Министерство на...

Министерството на иновациите и растежа работи по нова стратегия за ББР

В Министерството на иновациите и растежа се проведе първото...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg