https://www.gerb.bg/bg

Обама с противоотрова срещу расизма и разделението на Тръмп

Снимка: EPA/БГНЕС

Бившият президент на САЩ Барак Обама се обърна към младите хора от малцинствата в публично обръщение с думите, че „вашият живот е от значение“, което се приветства като противоотрова срещу расистките и разединяващи заплахи на настоящия лидер Доналд Тръмп да смаже масовите протести в страната, пише „Гардиън“.

Първият в историята на САЩ чернокож президент изрази вярата си в младите хора на държавата и отбеляза, че остава „оптимист“ за бъдещето въпреки убийството на Джордж Флойд и трупащите се кризи, които според критици на Тръмп оставят страната в крещяща нужда от лидерство.

Обама говори на събитие на My Brother’s Keeper, програма към фондацията на бившия държавен глава на САЩ. Това е първата публична проява на 44-ия президент на САЩ от убийството на Флойд в Минеаполис, което предизвика девет дни национални протести, които предимно са мирни, но и придружени с насилие и грабежи.

В ярък контраст с обитателя на Белия дом, чиито съчувствия към семейството на Флойд са засенчени от предупреждения, че може да хвърли армията на САЩ, за да възстанови закона и реда, Обама директно се обърна към младите цветнокожи.

„Искам да знаете, че вие сте от значение, искам да знаете, че вашият живот е от значение, че вашите мечи са от значение, когато се прибера вкъщи и видя лицата на дъщерите си, Саша и Малия, и погледна моите племенници, аз виждам безграничен потенциал, който заслужава да се развива“, заяви Обама и добави, че трябва да се научат да правят грешки и да живеят радостен живот без притеснения.

Бившият лидер отдаде почит на полицаите, които показаха солидарност с демонстрантите. Но в същото време призова за реформи в полицията, включително забрана за стрелба по движещи се автомобили и някои техники на полицията при арести.

Заплахите на Тръмп, които се различават от подкрепата му към белите въоръжени демонстранти срещу ограничителните мерки в борбата с коронавируса в Мичиган и на други места, са категорично осъждани от бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън и други демократи.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Йотова очаква диалог и съставено 50-о Народно събрание

Вицепрезидентът Илияна Йотова очаква 50-ото Народно събрание да се...

ГЕРБ започват преговорите за правителство още днес

ГЕРБ - СДС изпрати покани за срещи до всички...

ООН: Светът се проваля с целите за справяне с бедността и глада

Светът изостава много по отношение на повечето цели за...

Предадоха на съд Рангел Бизюрев за умишлено убийство

Окръжната прокуратура в Пловдив повдигна обвинение за умишлено убийство...

Петър Витанов не разбира войната, която БСП води с президентството

Положителен знак е желанието да се спре войната с...

НАТО дискутира поставянето на ядрени оръжия в бойна готовност

НАТО води преговори за разполагане на повече ядрени оръжия,...

Още един месец ще е забранен износът на инсулин

С нова заповед се продължава забраната за износа на инсулини и...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Парламентът на Армения гласува оставката на Пашинян на 17 юни

Ще се проведе специално заседание на арменския парламент, за...

Правителството одобрява национална програма за научни изследвания ВИХРЕН-2024

Национална научна програма "Върхови изследвания и хора за развитие...

Десетки се включиха в „Похода за семейството“ в София (СНИМКИ/ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=46euKZBrLgM&ab_channel=news24sofia Десетки граждани се включиха в "Похода за семейството" в...

Петър Витанов не разбира войната, която БСП води с президентството

Положителен знак е желанието да се спре войната с...

От 17 юни въвеждат нов образец на личните карти

От 17 юни Дирекция "Български документи за самоличност" въвежда...

Над 50% от земеделската земя в Газа е унищожена заради военните конфликти

Повече от половината земеделска земя в Газа, която е...

„Величие“ влиза в НС със стройна тактика и стратегия

Партията няма да участва в управлението

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg