https://www.gerb.bg/bg

Нинова приема като личен успех подадения от Борисов имунитет

Имунитетът на Бойко Борисов е вече много забавна тема. Отчитаме съгласието му да си даде имунитета като една малка крачка на победа на БСП и на хората, които искат справедливост за 12-годишното му крадливо управление. Но това е една много малка крачка.“

Това коментира на брифинг в кулоарите на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова малко след като първият човек в ГЕРБ Бойко Борисов обяви – дава доброволно имунитета си.

За да има истинна справедливост следва да се случи справедлив и прозрачен процес, завършващ с осъдителна присъда спрямо Борисов, смята Нинова.

Даването на имунитета на Борисов днес е под натиск. Знаете, че втора точка днес, задължително, беше гласуването за имунитета му и може би затова си го даде, за да тича пред вятъра„, отсече тя. И съзря задкулисие – ГЕРБ очаквали делото срещу Борисов да бъде покрито от новия временно изпълняващ длъжността главен прокурор Борислав Сарафов.

Отчитаме го като успех. И вижте фактите – вчера комисията по имунитетите уж се събра, формално отчете, че няма кворум, уж, и се разпусна. Но днес като видяха, че има внесена точка и тя е неизбежна и ще се гласува този имунитет, и пред страха и позора, под който щеше да бъде изправен, Борисов подаде този имунитет„, отговори на въпрос на News.bg Нинова.

Лидерът на левицата премина и по всички останали актуални теми от дневния ред.

Декларираме, че няма да подкрепим приетата от ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС декларация за приемането на Украйна в НАТО. Защото сериозните, големи държави членки изразяват резерви – САЩ, Германия, Франция, Унгария. (…) Нашите подмазвачи, как да ги кажа – слагачи, бързат да бъдат по-католици от папата„, остра бе Нинова.

Тя не подмина и темата с очакваната, макар и непотвърдена официално, визита на президента на Украйна Володимир Зеленски у нас.

Който го е поканил г-н Зеленски, да го приеме. Даже не знаем дали ще дойде в парламента, но ако дойде, пак ще ви съберем и той ще чуе отново открито, последователно и принципно позицията на Българската социалистическа партия и защо сме против изнасянето на оръжие, решенията за влизане на Украйна в НАТО.“

БСП искат и оставката на новия военен министър Тодор Тагарев, заради позицията му за колективната отбрана в Черно море. „Той вече е вреден за България, за националната сигурност, за сигурността на българските граждани, за мира и за неутралитета на България.“

А по темата с намерението, изказано и от ГЕРБ, и от ПП/ДБ да бъде продадено оборудването за АЕЦ „Белене“ на Украйна – БСП ще гласува категорично „против“. „С това целят да се приключи веднъж завинаги с проекта „Белене“ и да скрият една далавера.“ Отгоре на всичкото продавайки руско оборудване на Украйна, ние на практика сме щели да „ги оставим в ръцете на Русия„, подчерта Нинова. Малко преди това от парламентарната трибуна съпартиеца й Георги Свиленски заяви, че предложението е унизително за Украйна. 

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Още от рубриката

Жертви и ранени при сблъсък между лодки в Канада

Причините за инцидента се изясняват

МОН е изплатило обещаните 39 млн. лв. по сметките на университетите

Министерски съвет е приел и двете постановления за допълнително...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Служебното правителство ще обсъди доклад за изпълнението на държавния бюджет

Служебното правителство ще проведе редовното си седмично заседание, съобщиха...

Глобиха журналиста Ивайло Цветков – Нойзи за неявяване в съда

Той не е представил уважителен мотив за отсъствието си

Хърватия има ново правителство

Хърватските депутати гласуваха в петък "за" ново правителство, което...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Д-р Ивайло Ценков пред News24sofia.eu: Високото кръвно е масов убиец, който тихо убива (ИНТЕРВЮ)

Повече за усложненията, за превенцията и защо наричат хипертонията "тихия убиец" споделя в интервю за News24sofia.eu д-р Ивайло Ценков, кардиолог в УМБАЛ " Св. Екатерина"

Бившият адвокат на Доналд Тръмп подложен на кръстосан разпит

Адвокатът на бившия американски президент Доналд Тръмп притисна ключовия...

Временно затвориха 7 магазина, заведения и центрове за яйца за Великден и Гергьовден

При проверки във връзка с празниците Великден и Гергьовден Българската...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg