https://www.gerb.bg/bg

Бойко Рашков: Комисията за Нотариуса и клуб SS е прах в очите

Снимка; архив БГНЕС

По време на дебатите за създаването на специални комисии, които да установят има ли неправомерно влияние върху правораздавателната система у нас и обстоятелства около убийството на Мартин Божанов – Нотариуса думата взе и депутатът от ПП/ДБ Бойко Рашков.

Според него подобни комисии са абсолютно неефективни, няма и как да има някакъв сериозен резултат.

Така Бойко Рашков се противопостави на решение, което излиза от неговата парламентарна група отново, след като се обяви и против промените в Конституцията. В последните два месеца Бойко Рашков направи открито не едно политически изказвания, които пряко уличават участието на ДПС във вземането на решения и/или бездействието на ПП/ДБ като отколешни борци за правова държава и срещу корупцията.

За него Нотариуса бил много ниско в корупционната схема. Народното събрание не можело да се занимава с някакъв клуб. Той се възмути, че нашите политици ни лук яли – ни лук мирисали и искали да хвърлят прах в очите на хората. Рашков не вижда ефект какво ще стане като се разбере кой е влизал в клуба.

България се разяжда от корупция, а в Народното събрание имало лице на корупцията – Делян Пеевски, както обяви той от трибуната. В ниските нива на корупцията се намесили адвокати, биячи и други подобни.

Комисията ще се занимава ли с тази материя, недоумява депутатът. Като министър при него дошли хора да се оплакват от Мартин Божанов. Той постави въпроса и за Пепи Еврото, който бил гнездото на корупцията. Антикорупционната комисия отдавна трябвало да се занимава с имотите му, но върху семейството на Еврото има разпънат държавен чадър.

Рашков попита дали парламентарната комисия ще се занимае и с кариерата на Пепи Еврото в съдебната система. Някой ще попита ли Сотир Цацаров какви високи професионални качества е видял в Пепи Еврото, попита депутатът. Той каза, че Цацаров е оказвал натиск върху Бюрото за контрол на СРС и дали не е работил с един санкциониран по Закона Магнитски.

ИТН се солидаризираха с думите му. Лидерът на БСП Корнелия Нинова също взе думата и сподели, че има класическа форма на октопод, обградил съдебната система. През Конституцията овладявате прокуратурата, обърна се тя към мнозинството. Левите смятат, че комисията ще бъде използвана в интерес на определени лобита и чешене на езици.

Парламентарните групи и на ГЕРБ и ДПС, както и на ПП/ДБ входираха в деловодството на Народното събрание проекти на Решение за създаване на временна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса. В пленарна зала проектът бе представен от Мирослав Иванов от ПП/ДБ.

От „Има такъв народ“ излязоха с контрапредложение за създаване на комисия, която да разгледа и установи криминалните връзки и влияния при съставянето на настоящото правителство. Конкретно депутатът от ИТН Гроздан Караджов визира евентуалните връзки на Кирил Петков, баща му и вече покойния Алексей Петров – Трактора. В предложението от ИТН не се говори за други връзки и други народни представители.

Съответно дискусията след това прерасна преди всичко в коментар на депутатите от ИТН и Възраждане по тази втора предлагана комисия. По четири изказвания направиха Цончо Ганев и Петър Петров, поне 3 направи Искра Михайлова, Тошко Йорданов и Костадин Костадинов по едно.

От останалите парламентарни групи се включиха по веднъж Мирослав Иванов и Надежда Михайлова.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Байдън за ареста на Нетаняху от МНС: Не може да има равно третиране на Израел и „Хамас“

Президентът на САЩ Джо Байдън в понеделник осъди като възмутително...

Йелън настоява за спешно насочване на 300 млн. долара руски активи за Киев

Европа и САЩ "да застанат заедно срещу руската агресия...

БНБ по-строго ще следи как се отпускат ипотечни кредити

На свое заседание УС на БНБ е разгледал доклада "Преглед...

Камион се обърна на АМ Струма край Перник

Превозваният товар се е разпилял на пътя

Канада затяга контрола върху химическите заводи след изпускане на бензен

В петък Канада нареди на някои нефтохимически заводи в...

Анулираха работата на петима ученици на втората матура днес

Днес се проведе задължителния зрелостен изпит по профилиращ предмет,...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Страстите за движението по Патриарха в София не стихват (ОБНОВЕНА)

Новата реорганизация на движението по бул. "Патриарх Евтимий" и...

Прокурорската колегия реши, че няма правомощия да променя етичния кодекс на прокурорите

Прокурорската колегия, изпълняваща функциите на Висш прокурорски съвет, изрази...

Постоянни водни аварии вдигнаха поморийско село на протест

Жителите на поморийското село Горица започват подписка срещу постоянни...

Катастрофа в Старозагорско взе жерва

Мъж е загинал при катастрофа в Старозагорско, съобщи "Нова...

Хърватия има ново правителство

Хърватските депутати гласуваха в петък "за" ново правителство, което...

БНБ по-строго ще следи как се отпускат ипотечни кредити

На свое заседание УС на БНБ е разгледал доклада "Преглед...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg