https://www.gerb.bg/bg

Аплаузи за МИГ-29 в Деня на храбростта в София (СНИМКИ)

Снимка: БТА

Денят на храбростта и празник на Българската армия на 6 май в София бе отбелязан с водосвет на бойните знамена и знамената-светини. В тържествения ритуал на 6 май участваха президентът и върховен главнокомандващ въоръжените сили Румен Радев, министърът на отбраната Атанас Запрянов, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, висши офицери от Българската армия.

Водосветът на бойните знамена и знамената-светини се проведе пред паметника на Незнайния воин в столицата. Той бе отслужен от наместник-председателя на Светия Синод на Българската православна църква Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий. В ритуала участва знаменен взвод на Националната гвардейска част със знамената – светини и представителни блокове на въоръжените сили. При изпълнението на националния химн по време на водосвета на бойните знамена бяха произведени 20 артилерийски салюта.

Церемонията уважиха Йордан Цонев от ДПС, Ивайло Мирчев и Александър Симидчиев от ПП-ДБ, Георги Свиленски и Христо Проданов от БСП, Христо Гаджев от ГЕРБ. Симеон Сакскобурггостки също присъства, както кметът Васил Терзиев, заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова, премиерът Димитър Главчев, военният министър Атанас Запрянов също бяха на площада.

Десетки граждани се възползваха от слънчевото време, за да дойдат да видят церемонията. Отдадена бе почит на загиналите български войни. Пред паметника на Незнайния войн бяха поставени венци в знак на почит. С аплаузи бе посрещнат полетът на трите изтребителя на Военновъздушните сили МИГ-29.

Снимка: БГНЕС

Денят на храбростта и празник на Българската армия бе отбелязан и от Военноморските сили във Варна и Бургас. Тържествено бяха издигнати флага на Военноморските сили, гюйса, стенговите флагове и флаговете за разцветяване на всички български военни кораби, съобщиха ВМС.

На площад „Антон Новак“ пред Фестивалния и конгресен център – Варна представителният духов оркестър на Военноморските сили представи нова хореография на своята запазена марка шоу-спектакъл „Вълни“.

От Министерството на отбраната информират, че празникът е отбелязан с празнични концерти на представителните военни оркестри и оркестрите на военните формирования в гарнизоните в София, Пловдив, Варна, Стара Загора, Карлово и Велико Търново.

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Снимка: БТА
Снимка: БТА
Снимка: БТА
Снимка: БТА
Снимка: БТА
Снимка: БТА
Снимка: БТА
spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Опозицията поиска оставката на Ганц

Бени Ганц, член на военния кабинет на Израел Лидерът на...

Войната на Путин събужда все повече Европа

Това беше внимателно хореографирана демонстрация на сила в Пекин...

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Остава в ареста 77-годишният обвиняем за убийството в Новачене

Мярката му за неотклонение подлежи на обжалване

Мицотакис не закъсня с отговора си на провокацията на новия президент на РСМ

Гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис не закъсня с реакцията си...

Коритарова: Първият участък на АМ „Хемус“ готов до края на годината

Премиерът Димитър Главчев увещавал регионалния министър Виолета Коритарова да...

Намериха тленни останки край Ботевград, разследват версията за тежко убийство

Във вторник мъж от село Новачене бил обявен за издирване

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg