https://www.gerb.bg/bg

Жената, нападната от мечка над Белица: Бог ми помогна

33-годишната Василка Говедарова, която бе нападната от мечка в гората над Белица, се възстановява в дома си след като беше изписана от болницата, а семейството има нужда от помощ за непосилните финансови разходи, които жената ще има в бъдеще.

Днес Василка и Георги не са за гъби. Тя е изписана от болницата, а той я посреща в бедния дом в ромската махала в Белица, построен, след като старият изгорял в пожар.

Така неочаквано взех гъбата, тя беше пред мен, аз нито се огледах, нито нищо и ме нападна в гръб, иначе Бог ми помогна, и се обърнах да я видя. Видях я, беше много голяма мечка, страшна мечка беше, а беше ужас. Тя искаше да ми скъса главата, ако не ми беше кофата, не че съм имала бебе на гърбо, това беше кофа, пълна с гъби, това на нас ни е хлябът, ние така си го изкарваме. Паднах на земята и пръв ме пра, десет минути ме пра, после ме делна на пет места и избяга. Ако не беше съпругът ми, край“, разказа пред bTV Василка Говедарова.

Че има мечки в гората – и двамата знаят, защото гората е дом за дивите животни, но и средство за препитание за десетки семейства от района. След виковете за помощ, Георги се втурнал към жена си.

Когато стигнах до нея, вече мечката я нямаше, тя беше паднала на земята и я изкарах, след като я мих с вода“, добави Георги Матев.

Постоянно превръзки требва да имам, даже аз трябва да хватам кола, иначе аз не мога да ходя до там. Да се плаща превоз, требва да имам всеки ден по 5 лева“, обясни Василка Говедарова.

Днес природозащитници входираха в общината подписка с над 50 хиляди подписа в защита на живота на мечката.

Казусът с мечката се явява един събирателен образ към отношението ни към природата и затова ние решихме да се включим и да се намесим“, заяви Атанас Бояджиев, юрист и природозащитник.

След инцидента съдбата и на мечката, и на Василка са поставени на карта. Василка вече е у дома, а надеждите на всички са мечката да е прогонена далече.

/Източник: bTV

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Тимур Халилов: ДПС ще търси оползотворяване на втория мандат

Среща Доган - Пеевски няма да има, това е манипулация, добави депутатът от ДПС

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Турция затвори границата със Сирия след избухване на насилие и в двете страни

Турция затвори основните си гранични пунктове към Северозападна Сирия...

Проф. М. Бончева пред News24sofia.eu: Сърдечносъдовите заболявания са основна причина за смъртност в световен мащаб

Кръвните изследвания отчитат показатели, които подсказват какво е здравето...

12 села в област Шумен преминаха на воден режим

Въведоха воден режим в 12 села в област Шумен....

Висока активност в първия тур на изборите във Франция

59,4% от регистрираните избиратели са гласували към 17 часа...

Русия: С новата военна помощ САЩ удължават войната

Вероятно лейбъристите ще спечелят убедително

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg