https://www.gerb.bg/bg

Заради жеги днес ограничават движението на камиони над 20 тона в някои области

Снимка: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Днес ограничават движението на камиони над 20 тона в областите Русе, Шумен, Велико Търново, Разград и Силистра заради очакваните високи температури. Ограничението ще влезе в сила в 13:00 часа и ще продължи до 21:00 часа. Това съобщи Агенция „Пътна

В област Русе ще бъде ограничено движението на тежкотоварни камиони по път I-2 Русе – Разград в участъка от изхода на Русе в посока Бяла при 12-ти км до 37-ми км, както и по път I-5 Русе – Велико Търново от изхода на Русе при 6-ти до 65-ти км. Ще бъде спряно движението и по път I-5 в участъка от град Бяла в посока Русе до град Русе.

В област Шумен временно ще бъде ограничено движението в отсечка от АМ „Хемус“ от 311-и км при Буховци до 376-и км при Невша, и по път I-4 Търговище – Шумен, в отсечката Черенча – п. в. „Белокопитово“ /от 250-и км до 258-и км/.

На териториите на областите Шумен и Разград тежкотоварните превозни средства ще бъдат спирани за движение в участъка от път I-2 Русе – Шумен – Варна, а в областите Силистра и Шумен по първокласния път I-7 Силистра – Шумен.

В област Велико Търново трафикът на камиони над 20 т ще бъде временно ограничен по път І-4 Севлиево – Велико Търново – Антоново между с. Ново село и в района на с. Моравица /от 101-и км до 173-и км/. Ще бъде спрян тежкотоварният трафик и в участък от първокласния път І-5 Полски Тръмбеш – Велико Търново – Габрово от района на Полски Тръмбеш до Дебелец /от 65-и км до 115-и км/, както и по път ІІ-55 Дебелец – Предела – Гурково, в отсечката от Дебелец до село Мишеморков хан.

Спирането на тежкотоварния трафик по определени участъци от републиканската мрежа се налага в следобедните часове, за да се минимизират рисковете от деформации на пътната настилка

При спиране на движението тежкотоварните автомобили ще изчакват извън пътното платно на определени места, без да пречат на останалите участници в движението. Ограничението не се отнася за моторни превозни средства, превозващи бързоразвалящи се храни, товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Европа, Турция и Кипър идват на помощ на Гърция (ВИДЕО)

Гръцките власти поискаха помощ от Механизма за гражданска защита...

Fox News: До 24 часа Иран може да удари Израел

Иранска атака срещу Израел може да бъде осъществена през...

Жителите на предградията на Атина бягат от огнения ад (ВИДЕО)

Най-големият горски пожар в Гърция за тази година се разпространи...

Експлозия в къща в Мериленд уби 2 души (ВИДЕО)

Двама души са открити мъртви, а жена е ранена...

Харманли обяви бедствено положение заради пожар

Голям пожар избухна между селата Коларово и Изворово. Горят...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Ръст на заплатите на висшите държавници – колко ще взимат президентът, премиерът и депутатите

Увеличава се месечното възнаграждение на висши държавници. Причината е,...

Президентът на Бангладеш разпусна парламента и освободи лидера на опозицията

Президентът на Бангладеш разпусна парламента във вторник, разчиствайки пътя...

Бежанските лагери са епицентърът на злото, обяви Израел Кац

Израелският външен министър Израел Кац призова за евакуиране на бежанския...

САЩ отделят 414 милиона долара хуманитарна помощ за Конго

САЩ заявиха в сряда, че ще предоставят близо 414...

Катастрофа взе жертва на АМ „Тракия“ при Бургас

Катастрофа с жертва е станала на автомагистрала "Тракия" в...

Мъж се обеси в ареста в Хасково

Мъж се е самоубил в ареста в Хасково. Той...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg