https://www.gerb.bg/bg

За пет дни са задържани шестима за кражби от големи търговски обекти в София

Снимка: (архив) Тодор Стефанов, ИА „Нюз 24“ София / www.news24sofia.eu

За пет дни са задържани шестима извършители на кражби от големи търговски обекти, съобщи СДВР.

На 8 юли пред търговски център на бул. „Ал. Стамболийски“ са задържани две момичета – на 15 и 17 години, непосредствено след извършена от тийнеджърките кражба и при обиск от тях били иззети отмъкнатите стоки. И по двата случая в Трето РУ са образувани преписки за престъпление по чл. 194 от НК.

Ден след това е заловен 30-годишна клиентка на магазин за обувки в кв. „Ситняково“, натоварена с открадната стока. Тя е жителка на Костинброд, с регистрации за множество криминалистични прояви.

На 10 юли около 14:00 ч. в голям магазин на популярна марка облекло в района на ул. „Пиротска“ полицаи арестували 50-годишен мъж, с криминално досие. Макар и заловен на местопрестъплението с крадена стока, той оказал яростна съпротива, което наложило използването на физическа сила и помощни средства. По случая е образувано досъдебно производство, а след доклад в прокуратурата, му е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 130 във връзка с чл. 131 от НК. Наложена е мярка за неотклонение „задържане под стража за 72 часа“.

На 11 юли вечерта служителите от сектор „Улична престъпност“ са предотвратили още две кражби от различни обекти в търговски център на бул. „Черни връх“. Непосредствено след извършване на престъпленията – кражби на различни стоки, са задържани 17- годишно момиче и 28-годишна жена. И по двата случая са снети показания и са образувани преписки по чл. 194 от НК.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Висши военни от САЩ и Израел се подготвят за евентуална иранска атака

САЩ засили военното си присъствие в Близкия изток

Хамас избира новия си лидер

Хамас започна процес по избор на нов лидер. Групировката,...

Атанас Славов: Кабинетът Главчев е в зависимост от Пеевски

Петъчната среща е градска легенда. Това коментира пред БНТ...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Отвориха главния път към Гара Елин Пелин девет дни след взривовете

Девет дни след взривовете в складовете за пиротехника отвориха...

ИТН и Катинчарова не се харесаха (СНИМКИ/ВИДЕО)

Депутатите около Ивелин Михайлов няма да покрепят ИТН

Атанас Славов: Кабинетът Главчев е в зависимост от Пеевски

Петъчната среща е градска легенда. Това коментира пред БНТ...

Песков: Прехвърлените в Киев F-16 ще бъдат свалени и унищожени

Прехвърлените в Украйна американски изтребители F-16 ще станат легитимна...

Голям горски пожар край Панагюрище

Огънят се е разпространил на стотици декари

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg