https://www.gerb.bg/bg

Видеозаписи и телефонни разпечатки в разследването на убийството в Мездра

Снимка: БГНЕС

В Районна прокуратура Враца разследват смъртта на 8-годишното момче в Мездра, съобщиха от Районна прокуратура-Враца. Разследва се причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие държане на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Тъй като дядото на починалото дете е бивш депутат в съобщението на прокуратурата се казва: „Ръководството на Районна прокуратура-Враца няма да позволи нерегламентиран натиск върху магистрати и разследващите органи относно законосъобразността и пълнотата на провеждането разследване.„.

Разпитани са 16 свидетели, част от които са дали показания пред съдия, огледан е трупа и местопроизшествието. Направени са четири претърсвания и изземвания от имоти, находящи се в Мездра и в околни села.

Иззети са мобилни апарати, ползвани от обвиняемия Д.Й. и от съпругата му М.Й. и малолетния им син, в чиито дом е настъпила смъртта на 8-годишния Т.Т.

По делото са назначени балистична експертиза, две химични експертизи, дактилоскопна експертиза, съдебномедицинска експертиза, съдебна психолого-психиатрична експертиза на малолетния син на Д.Й., а също комплексна ДНК и балистична експертизи, които трябва да се извършат в Националния институт по криминалистика-София.

Иззети са видеозаписи от общинските камери в гр. Мездра. От прокуратурата са поискали трафични данни за проведени разговори от телефонните номера, ползвани от семейството.

Обвиняемият Д.Й. е с постоянен арест. Към момента не са налице доказателства за участие на други лица в разследваното престъпление, както и за осъществени други престъпни състави от лица, различни от привлечения в качеството на обвиняем Д.Й.

Предстои по делото да бъдат извършени още разпити на свидетели и допълнителни експертизи.

Припомняме, че на 8 януари 2021 г. намериха 8-годишно дете мъртво на улица в Мездра. На следващия ден бе задържан бащата на приятеля на загиналото момченце. Дядото Тома Томов, който бе депутат, запита публично къде е целият арсенал на съседското семейство. Според него след убийството на детето е имало опит да се прикрият следи. Момченцето в Мездра загинало от оръжие, притежавано законно. От ДАЗД помагат с психологическа подкрепа на приятелите и съучениците на загиналото 8-годишно дете в Мездра. На 13 януари 70 души щурмуваха къщата в Мездра, в която почина детето.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img

Още от рубриката

Алена Соколчева показа корема си в деветия месец (СНИМКИ)

Известната журналистка от радио „Фокус“ Алена Соколчева се бе...

Проф. М. Бончева пред News24sofia.eu: Сърдечносъдовите заболявания са основна причина за смъртност в световен мащаб

Кръвните изследвания отчитат показатели, които подсказват какво е здравето...

ПЪРВО В News24sofia.eu! Пламен Кронев и Веселин Илиев, които бяха задържани зрелищно в Пловдив, са в СДВР собственикът на клуб „illusion“ е криел 200...

По информация на News24sofia.eu Веселин Димитров Илиев ще бъде върнат обратно в Пловдив, където се очква прокуратурата да му повдигне обвинение за притежание на незаконно оръжие

На 18 септември съд в Ню Йорк обявява присъдата за Доналд Тръмп

Във вторник съдията от Върховния съд на Ню Йорк...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

МВР загубили дирите на Брендо, след като Украйна го пуснала

И пред журналистите в кулоарите на Партийния дом служебният...

„Да, България“ готови да надграждат и разширяват ПП-ДБ

На свое заседание днес Националният съвет на "Да, България"...

„Възраждане“ негодуват, че прокуратурата не открива престъпление в записа на ПП-ДБ (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=Z_8BSrUE2Ws&ab_channel=BulgarianNewsAgency Парламентарната група на "Възраждане" се оплака, че прокуратурата не...

Съдът върна в ареста обвиняемия по аферата „Митници“ Марин Димитров

Решението на Софийския апелативен съд е окончателно

Двама загинали и двама тежко ранени след катастрофа край Монтана

Двама души загинаха при катастрофа край Монтана. Други двама участници...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg