https://www.gerb.bg/bg

Въвеждат времеви билет за градския транспорт в София

Въвеждат нова тарифна политика при таксуването на пътуванията в София през 2022 г. Това съобщиха на брифинг зам.- председателят на Комисията по транспорта в СОС Зафир Зарков и председателят на СОС Георги Георгиев, цитирани от bTV.

Влиза в сила т.нар. „времеви билет“ за таксуване спрямо пропътуваното време. Предвиждат се два негови варианта. Единият позволява с един билет да се сменят превозни средства от един и същи вид транспорт, стига това да е в рамките на 30 минути. Неговата цена ще бъде като на обикновения билет в момента – 1,60 лв.

Зарков обясни, че с този вид билет жителите и гостите на града могат да се возят 25 минути в един автобус, след което да се прекачат на друг транспорт, където ще трябва да валидират билета си. Ако го валидират в 29 минута на пътуването си, те ще могат да го довършат.

Вторият вариант за таксуване спрямо пропътуваното време ще бъде с едночасов билет за 2,20 лв. В този часови диапазон пътник ще може смени повече от два транспорта, като отново при валидиране на билета в 59 минута той ще може да довърши пътуването си.

Обсъжда се и въвеждането на нови варианти на талоните с билети за пакетни пътувания с отстъпка. До момента съществуваха талони с 10 билета, като се предвижда се въведат и талони с 20 билета. Ще има такива талони и с новите „времеви билети“.

Пакет от 20 билета по 30 минути ще струва 30 лв., а пакет със същия брой билети за 60-минутни пътувания – 60 лв.

Предвижда се дневната карта, която в момента е на цена от 4 лв., да важи за период от 24 часа от момента на закупуването ѝ, вместо да е валидна само в рамките на деня. Когато тя е с 24-часова валидност обаче, ще струва 6 лева.

Очаква се промените в тарифите да влязат в сила във втората половина на януари догодина.

Първоначално старият билет от 1,60 лв. ще важи паралелно с тези, които са за таксуване на база пропътувано време. В бъдеще обаче ще дойде момент, когато старият тип билет ще „бъде пенсиониран“.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Алена Соколчева показа корема си в деветия месец (СНИМКИ)

Известната журналистка от радио „Фокус“ Алена Соколчева се бе...

Проф. М. Бончева пред News24sofia.eu: Сърдечносъдовите заболявания са основна причина за смъртност в световен мащаб

Кръвните изследвания отчитат показатели, които подсказват какво е здравето...

ПЪРВО В News24sofia.eu! Пламен Кронев и Веселин Илиев, които бяха задържани зрелищно в Пловдив, са в СДВР собственикът на клуб „illusion“ е криел 200...

По информация на News24sofia.eu Веселин Димитров Илиев ще бъде върнат обратно в Пловдив, където се очква прокуратурата да му повдигне обвинение за притежание на незаконно оръжие

На 18 септември съд в Ню Йорк обявява присъдата за Доналд Тръмп

Във вторник съдията от Върховния съд на Ню Йорк...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Украйна отново атакува Крим

Не се разкриват допълнителни подробности

Нов депутат на ДПС се закле след дисциплинирани рокади в групата

Хюсни Адем положи клетва като депутат от ДПС в...

Три автомобила се сблъскаха край Шипка

Три автомобила се сблъскаха на пътя от Казанлък за...

Моторист загина при челен сблъсък с автобус в Добрич

Шофьорът на автобуса отнел предимството му

ПРАВО НА ОТГОВОР! Д-р Гълъбица Спахиева: Нямам голи снимки!

След като по-рано днес Информационна агенция News24sofia.eu писа в...

Възрастна жена от Хасково даде 3500 лв. на мним лекар

Възрастна жена от Хасково даде 3500 лв. на мним...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg