https://www.gerb.bg/bg

Въоръжени мъже отвлякоха най-малко 87 души в нигерийския щат Кадуна

Снимка: (архив) EPA

Въоръжени мъже в Нигерия са отвлекли най-малко 87 души, включително жени и деца в щата Кадуна, съобщиха в понеделник местните жители и полицията, цитирани от „Ройтерс“.

Отвличанията от престъпни групировки, изискващи плащания за откуп, се превърнаха в почти ежедневно явление в Нигерия, особено на север, като властите изглеждат безсилни да ги спрат.

Говорителят на полицията в Кадуна Мансур Хасан потвърди инцидента в село Каджуру Стейшън в неделя вечерта, но не можа да посочи броя на изчезналите. Той каза, че агенти по сигурността са изпратени, в опит да ги спасят.

Танко Вада Саркин, местен жител, каза, че 87 души са били отвлечени.

Досега сме записали завръщането на петима души обратно у дома, които са избягали през храстите. Тази атака прави пет случаите, в които тези бандити атакуват тази общност„, каза той пред „Ройтерс“ по телефона.

Жителите казаха, че въоръжени мъже, облечени във военни униформи, са пристигнали в селото незабелязани, защото са паркирали мотоциклетите си далеч от селото.

Селото е на около 10 км от община Буда, където въоръжени мъже заловиха 61 души на 12 март.

Отвличанията в училища в Нигерия за първи път бяха извършени от джихадистката групировка Боко Харам, която залови повече от 200 ученички от девическо училище в Чибок в щата Борно преди десетилетие.

Но оттогава тактиката е възприета от престъпни банди без никаква идеологическа принадлежност, търсещи плащания за откуп.

Отвличанията разкъсват семейства и общности, които трябва да обединят спестяванията си, за да платят откупите, често ги принуждавайки да продават ценни вещи като земя, добитък и зърно, за да осигурят освобождаването на заловените близки.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Световните цени на храните се стабилизираха

Световният индекс на цените на храните на ООН се...

И Виктория Василева се оказа заплашвана

Драмата във „Величие“ продължава

Михаил Миков вижда големи шансове за подкрепа на кабинета на ГЕРБ

Големи са шансовете да бъде подкрепен кабинетът на ГЕРБ....

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg