https://www.gerb.bg/bg

ТЕМАТА НА News24sofia.eu TV: Бл. 464 в „Люлин“ – местопрестъплението на живота (ВИДЕО)

Видео: Информационна агенция News24sofia.eu

Не търсете съжаление за ВАШИЯ ЖИВОТ. Ако смятате, че той е гаден, несправедлив и някак свършил се, отидете в софийския квартал „Люлин“ и търсете блок 464, Дом за временно настаняване „Свети Димитър“.

Ако някой ден случайно се окажете на местопрестъплението на живота, то несъмнено ще се намира в квартал „Люлин“ и по-конкретно в блок 464, или както е наричан от обитаващите го лица – „институция“-та за временно настаняване „Свети Димитър“, даваща покрив на утайките от неизвергнатите хора на обществото ни.

Обитателите на „Свети Димитър“ са от всякакъв характер.

Проститутки, крадци, наркомани, комарджии, бивши и настоящи сираци, бъдещи майки, мръсни невръстни деца, които евентуално ще бъдат продължение на своите създатели, са част от колоритния контингент, оцеляващ на принципакой както намери – да се спасява„.

Цялата тази популация, това множене на ръце и крака, става именно там- между мръсните коридори, по стари одеяла, между фасове, алкохол и комар на дребно.

Севда е една от бъдещите майки.

Тя носи плода на всичката несправедливост и недоразумение на света.

Севда разказва пред камерата на Информационна агенция News24sofia.eu за живота си, колкото речникът й стига. Тя всъщност се чувства добре, помага й някакъв чужд мъж, вече е в осмия месец, около нея тича и първото й дете, момченце не знае какво ще е второто, но няма и претенции, освен че иска ясла за бебето.

Живеещите в блок 464 обясняват пред News24sofia.eu, че често срещан феномен е жени, настанени в дома, да нараждат по много деца, а заедно с тях да настанят в двуквадратните стаи и цялата глъч, пасмина, орда от лели, стринки, чичовци, блатовчеди, бащи и роднини, която се хрантути, къпе, спи и лежи на аванта.

На аванта, тоест на гърба на държавата, разбирайте – на гърба на трудовозаетите.

Сега добавете си, че от вашият месечен труд, вашето време, от вашия живот, се издържа не само върволицата от затворници, социално слаби, цигани, и прочие, които оцеляват заради данъкоплатеца, ами и стотиците гърла, пребиваващи съвсем необезпокоявано, безпроблемно и свободно в далечното люлинско гето.

Всичко в „Свети Димитър“ е свързано с консумиране на воля – мургавите ни съграждани имат свободно време – бол!, цигари и алкохол – също, както и уюта на междублокови пространства, които са се превърнали в удобната почва за отделяне на ненужното, което лети директно през терасите в различни найлонки. Истинска пролетна идилия!

Най-интересен е фактът, че целият този панаир на тела и отпадъци, се случва стена до стена с 9 РПУ.

На въпроса „Не идват ли проверки?“, за да следят за евентуално НЯКАКЪВ вътрешен ред, така и никой не успя да се сети за такива.

Повечето обаче от обитателите са ставали жертви или имат информация за кражби, които са се случвали и за които полицията не е реагирала уместно.

От разказите на Димитър, един от обитателите на дома, става ясно, че там масово никой не плаща сметките си, както и че има много лица, които пребивават нелегално с години във въпросната „институция“.

Голяма част от „свободните електрони“, които стоят пред блока по цял ден, твърдят, че търсят работа, предложения за такава обаче имало, но самите те отказват да работят.

Държавата плаща по 8 лева на ден, тоест по 1 лев на час ни плащат, кажете какво можем да си купим за 8 лева?!, пита риторично Антон, един от честните обитатели, с които News24sofia.eu успя да се свърже.

Въпреки това обаче той е готов да работи и за тези минимални пари, защото „няма друга надежда„, освен и 35-те лева, които получава в понеделник, като раздавач на вестници.

Антон разказа и за своето минало, прекарано по различни сиропиталища, както и за насилието от страна на възпитатели, което лично е преживявал многократно.

Искаш ли, батко, това-онова, да правиш секс„, е изказването с което преподаватели са го приканвали към интимни взаимоотношения.

Аз бях малък и просто няма как да се защитя, затова човек се разваля в тези институции„, припомня си Антон за преживяното. Той се надява скоро да затворят тези порочни институции-множила на „мърша„.

За случващото се в „Свети Димитър“, за повече от половината живеещи нелегални, за охраната и социалните работници, които взимат хиляди левове на месец, но не си вършат работата, за страха, кражбите, изнасилванията на деца.

ЕХ, БЪЛГАРИЙООООООООО, БЪЛГАРИЙО. Мръсна си, мръсни сме, всички омърсени. Преди да сме се родили още, в утробата сме си още такива.

P.S. Докато подготвяхме материала, оказва се, че Севда вече е родила.

Момиченцето се казва Емануела Севдова, живо и здраво е, и е вече сирак, защото Севда е решила да го изостави.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

ГДБОП задържа интернет педофил в Пазарджик

Задържан е интернет педофил в Пазарджик, жертва на който...

Повдигнаха обвинение на участник в схема за телефонни измами

Районна прокуратура-Пловдив привлече към наказателна отговорност 63-годишен мъж. На И.Д....

ЕК въвежда временни мита върху китайските електромобили

Временни наказателни мита в размер на между 17,4 и...

Румъния обяви дати за президентски и парламентарни избори

Управляващата коалиция в Румъния, състояща се от ляво ориентираните...

Пожар обгази две деца в Монтана

Две деца пострадаха при пожар в жилищен блок в...

Си Дзинпин и Путин затягат редиците в ШОС

Президентът на Китай Си Дзинпин заяви пред регионалния икономически...

Апелативен прокурор оттегли протеста на Димитър Франтишек Нико Тупарев да е на свобода (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=TTKP5pHXGc0&t=53s Прокурор от Софийска апелативна прокуратура оттегли протеста на Софийска...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Мълния уби момиче на плаж в Гърция

Инцидентът е станал в Халкидики

ЕК въвежда временни мита върху китайските електромобили

Временни наказателни мита в размер на между 17,4 и...

Св. Синод избира нов патриарх

Днес беше свикан патриаршески избирателен църковен събор за избор...

Пеевски: Президентът е подчинен на зависимости и връзки на Изток

Президентът Румен Радев обслужва чужди, а не националните български...

Новото нидерландско правителство положи клетва

Новото дясно правителство на Нидерландия създадено от коалиция, предвождана...

Авария отново остави Перник на сухо

Ще бъде монтиран и спирателен кран

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg