https://www.gerb.bg/bg

Украйна: Путин иска да превземе Донбас до март

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Руският президент Владимир Путин e възложил на новия командващ Обединената групировка на руските войски в Украйна Валерий Герасимов да превземе Донбас до март. Това заяви Андрий Юсов, представител на Главното управление на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна, за телевизионния канал FREEDIM.

Путин не обръща внимание на реалността, затова не е променил глобалните си цели: унищожаването на украинците като народ, отделна нация и унищожаването на Украйна като независима държава. Той може да си постави такива цели, в частност, можем да говорим за приоритетната посока за руснаците: Донбас. Следващата времева линия той определя вече за Герасимов като, да речем, нов лидер на войната срещу Украйна. Тази цел е да се завземе Донбас и да се създаде зона за сигурност там но вече през март„, каза Юсов.

Той отбеляза, че това не са първите срокове, които Руската федерация си поставя, като всеки път те се отлагат.

Руското ръководство назначи началника на Генералния щаб Валерий Герасимов за нов командващ Обединената групировка на руските сили в Украйна.

Припомняме, че ежедневният доклад на британското разузнаване в понеделник се фокусира върху боевете в Донбас и ограничените, според него, успехи на Русия и Украйна на фронта, съобщи Руската служба на Би Би Си.

През уикенда продължиха ожесточени боеве на фронтовата линия в Донбас – в района на Бахмут и Кременная. Към 15 януари 2023 г. Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) почти сигурно поддържат позиции в Соледар, северно от Бахмут, на фона на продължаващите атаки от частната военна компания (ЧВК) на „Вагнер“.

Тази сутрин Институтът за изследване на войната пише, че усилията на руското ръководство да създаде условия за продължителна война срещу Украйна не изключват подготовката за вероятни решителни стратегически действия през 2023 г. – говори се за възможна следваща голяма офанзива.

Украинският генерален щаб същевременно обяви, че Русия не се е отказала от намеренията си да завземе изцяло Донецка област. Според неговото изявление руските войски провеждат офанзива в направленията Бахмут и Авдеевка и се опитват да подобрят тактическата ситуация в направленията Купянск и Лиманск. На направленията Новопавловск, Запорожие и Херсон руските войски са в отбрана.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Заради пожар е ограничено движението по АМ „Хемус“ към Варна

Заради пожар е ограничено движението по АМ "Хемус" - в...

Кремъл обвини администрацията на Байдън, че е създала атмосферата за атаката над Тръмп

Кремъл не вярва, че администрацията на президента Джо Байдън...

Четирима ранени, след като кола се вряза в автобусна спирка в Израел

Четирима души са ранени, след като кола се вряза...

„Хамас“ няма да се оттегли от преговорите с Израел въпреки смъртоносните атаки в Газа

Ислямската групировка Хамас няма да се оттегли от преговорите...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Корнелия Нинова: Отвориха се отвътре портите в БСП

Влизаме в сериозна съдебна сага за председателството място на...

Канада укрепва отбраната си в Арктика

Страната ще закупи до 12 нови подводници за флота си

МВР временно спира издаването документи за самоличност

Причината е планирана миграция на базите данни

БСП готова на разговори за кабинет в третия мандат (ВИДЕО)

Първият и вторият мандат били видимо изчерпани

Първо в News24sofia.eu! Ваня Григорова ще спасява Банката за кърма (СНИМКИ)

Банката за кърма в София е единствена в България....

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg