https://www.gerb.bg/bg

Украйна: Огромни колони руска военна техника продължават да се движат към Бердянск и Мелитопол

Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Руската армия премества резервите си към Бердянск и Мелитопол. Видео с движението на огромна колона от военна техника публикува в канала си в „Телеграм“ съветникът на кмета на Мариупол Петр Андрюшченко, цитиран от украинското издание „Фокус“.

Според Анрюшченко голямо количество военна техника идва от Русия и се движи през Мангуш, района на Мариупол, в посока Бердянск и Мелитопол. Също така, част от живата сила на противника на камиони с прикачено малокалибрено оръжие е била изпратена от Урзуф по пътя към Бердянск.

В доклада се казва, че от Русия са пристигнали допълнителни части на въоръжените сили на РФ.

На 24 декември Андрющенко вече съобщи за аномално движение на руска военна техника и прехвърляне на окупационни войски към Мелитопол. Той също така отбеляза, че тези колони се движат и към Бердянск. Вероятно въоръжените сили на Руската федерация са започнали прехвърлянето на войски за укрепване на фронтовата линия в Запорожка област.

Според „Фокус“ германското министерство на отбраната разглежда два сценария за развитието на по-нататъшните събития от войната в Украйна. По-специално, те смятат, че голяма руска офанзива в Украйна може да започне следващия април, в опит да се превземе целият Донбас. Но вторият вариант предполага, че руските въоръжени сили ще отидат до Киев и полската граница, а също така ще атакуват източната част на Украйна.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Тимур Халилов: ДПС ще търси оползотворяване на втория мандат

Среща Доган - Пеевски няма да има, това е манипулация, добави депутатът от ДПС

Реклама

spot_img

Продължете да четете

УМБАЛ „Пълмед“ в Пловдив подкрепя изграждането на обществен паркинг

Частната УМБАЛ "Пълмед" внесе в Общинския съвет в Пловдив...

Мъж ограби игрална зала в Перник

Крадецът задигнал 5000 лева

Тъкър Карлсън анонсира интервю със Зеленски

Американският журналист Тъкър Карлсън анонсира в социалната мрежа X...

Даниел Митов зове „колегите“ за подкрепа за кабинет

Санкциите по Магнитски не са държавен въпрос

Губернаторът на Масачузетс зове Байдън да се откаже

В открита петиция се намеква за нов кандидат

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg