https://www.gerb.bg/bg

Убитият „нотариус“ в София заплашвал магистрати

Името на Мартин Божанов – Нотариуса, се появи в разследването на „Антикорупционния фонд“ (АКФ) за ресторантьора Веселин Денков.

Мартин Божанов – Нотариуса бе застрелян вчера в столичния квартал Горна Баня, в затворен комплекс на територията на бившите дипломатически тенис кортове.

Убийството е станало пред свидетели – има противоречива информация дали пред съпругата или пред майката на Божанов, която е на 68 години. На място са присъствали и двете му деца – едното е бебе, а другото на 4 години.

Пред журналисти вчера късно вечерта градският прокурор на София Илияна Кирилова потвърждава, че жертвата е била „интересна“ назад във времето, покрай делото „Крашевски“ – дело срещу нотариуса Крашевски за измами, папката, по която изчезна мистериозно от зала в съда в обедната почивка. Нотариусът Слави Крашевски стана първият нотариус, осъден в България през далечната 2004 г.

Кирилова посочва обаче, че в СГП има сигнали от магистрати за заплахи от страна на Мартин Божанов.

Илияна Кирилова посочва, цитирана от БГНЕС, че: По делото се работи, разпитват се свидетели, установяват се и други неща. Това, което мога да кажа, е, че ще видя на какъв етап е делото, но знам, че се работи усилено, включително и за имотни измами.

Заместник-градският прокурор на София Иво Илиев заяви, че ще бъде започнато досъдебно производство за убийство.

Главният секретар на МВР комисар Живко призова гражданите, които разполагат с някаква информация, да съдействат на разследващите.

По първоначални данни на разследващите става дума за изстрели с огнестрелно оръжие, попаднали в тялото и вероятно в главата на жертвата.

Бойко Станкушев от АКФ, в чието разследване за обвиненията срещу ресторантьора Веселин Денков, Мартин Божанов е главно действащо лице коментира в студиото на Нова телевизия, че явно убийството е извършено бързо, т.е. екзекуторите, макар и професионалисти, са бързали, тъй като има свидетели, а самото покушение е извършено в населено място, не в планината и не на къра. В АКФ разполагат с информация за много измамени по схемите на Мартин Божанов, познават и лично някои от тях. Бойко Станкушев даде пример с апетитни имоти в центъра на София, а единият от тях и с открита подслушвателна апаратура. Интересното е, че този имот се е намирал в близост до Съдебната палата.

Схемата на придобиване е да се използват имоти, чийто собственици живеят в чужбина. Чрез прехвърляне и верига имотът се придобива по схемата на „добросъвестен приобретател„.

Освен това Бойко Станкушев свидетелства, че в АКФ са получили предупреждения да не се занимават със случая – от „не един главен прокурор„. Схемите на Божанов разследващите журналисти са проследили до най-високо ниво – в съдебната система и до партийни лидери.

По-конкретно Станкушев каза, че има информация за свързаност на съпругите на Божанов и бившия главен прокурор Иван Гешев. Освен това съпругата на Божанов е била служител на ГДБОП, назначена с конкурс и служила по времето на настоящия министър Калин Стоянов като шеф на ГДБОП.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Иран избира президент на балотаж

Иран ще проведе балотаж на президентските избори на 5...

Хиляди палестинци бягат от домовете си, докато Израел бомбардира Южна Газа

Осем палестинци бяха убити и десетки ранени, след като...

МРРБ се хвали с ударно строителство и ремонт на пътища

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) е стартирало...

Мъж се е удавил край Созопол

Трагичен инцидент по Южното Черноморие

Рамадан Аталай се чувства изключен „по заслуги“

Изключеният от ПГ на ДПС дългогодишен депутат Рамадан Аталай...

Унгария поема Съвета на ЕС

Унгария поема от 1 юли председателството на една от...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg