https://www.gerb.bg/bg

Убиецът на детето от Лясковец си отива вкъщи, а топката се прехвърля върху кмета

На шофьора, който блъсна и уби 12-годишно дете в Лясковец, е образувано досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост при нарушение на правилата за движение.

Окръжна прокуратура-Велико Търново води разследването, от което до момента са извършени оглед на местопроизшествието, разпит на свидетели, както и назначение на експертизи. 

Спрямо събраните досега доказателства, прокуратурата прецени 31-годишният шофьор за обвиняем в убийството на детето по непредпазливост, считайки, че не е намалил скоростта, след което да спре движението си.

След изтичане на 24 часа от неговото задържане, прокуратурата пуска обвиняемия под парична гаранция от 1000 лева, като временно отнема шофьорската му книжка и му определя забрана за напускане границите на България. Решението е взето, считайки чистото съдебно минало, отрицателните проби за алкохол и наркотици, както и липсата на нарушения като водач, въпреки факта, че е шофьор от 3 месеца.

Работата по случая продължава, която ще провери и изясни дали пътната настилка, маркировка и осветление създават опасност на пътя, както и дали тези фактори са допринесли за трагичния инцидент.

Прокуратурата ще търси отговорност на кмета, ако проверката установи нарушения, след като, припомняме, жителите на град Лясковец обвиниха общината в несвършена работа, имайки предвид всички сигнали и жалби, които са подавали години наред относно липсващото осветление и адекватна пътна настилка на мястото на инцидента.

От общинския съвет отговориха, че решение относно желаните промени е взето преди 3 години и е оставено в ръцете на кмета– Ивелина Гецова, а действия липсват.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Оставиха в ареста рецидивиста, убил украинка в София

Съдът остави в ареста Орлин Гигов, обвиняем за убийството...

Арестуваха двама, крали от локомотивно депо в Димитровград

За месец те задигнали над 1 тон чугунени накладки

МОСВ: Притеснително ниски са нива на водата в някои язовири

В интерес на обществото и за опазване здравето на...

Моторист загина при челен сблъсък с автобус в Добрич

Шофьорът на автобуса отнел предимството му

Успешна и спокойна учебна година отчете Галин Цоков

Министерство на образованието и науката отчита успешна учебна година. Министърът...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Петима загинали и над 60 ранени при експлозия в Турция (СНИМКИ)

Сграда в турския град Измир е била частично разрушена...

Михаил Константинов: ГЕРБ, ДПС и ИТН са длъжни да направят кабинет

Има три партии, които нямат идеологически различия - ГЕРБ,...

ПП-ДБ-СС отново подканват Благовест Георгиев да се оттегли от СОС

Групата на "Продължаваме Промяната - Демократична България" - "Спаси...

Откриха 250-килограмова бомба от ВСВ край Берлин

Откриха 250-килограмова бомба от Втората световна война близо до...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg