https://www.gerb.bg/bg

Цените на основни зърнени стоки продължават да падат

Снимка: freepik.com

Цените на много от основните зърнени стоки на световните борсови пазари продължават да се понижават и в последната седмица на юни. Това отчитат експертите на Софийската стокова борса (ССБ), предаде БТА.

Цената ФОБ (FOB – Free On Board – на границата на страната износител) на хлебната пшеница в Чикаго се понижи със 7 долара до 223 долара за тон за доставка през юли, във Франция – с 3 евро до 220 евро за тон, в Украйна цената пада от 230 долара за тон до 227 долара за тон. В Русия промяната е нагоре с 8 долара до 240 долара за тон.

Царевицата в САЩ поевтинява с 14 долара до 188 долара за тон, във Франция остава без промяна, а в Украйна пада с 8 долара до 197 долара за тон.

Цената на ечемика в Украйна спада на 192 долара за тон за доставка през юли, а рапицата на борсата „Юронекст“ (Euronext) за доставка през август се покачва с 7,75 евро до 471,25 евро за тон.

Контрактите за нерафинирано слънчогледово олио на борсата в Ротердам за доставка през юли губят 15 долара до 1025 долара за тон. Рафинираната захар е нагоре с 32,40 долара за доставка през август, като достигна до 585,10 долара за тон на борсата в Лондон.

На Софийската стокова борса търговията със зърнени стоки остава спокойна през седмицата, отчитат още експертите. Хлебна пшеница се предлагаше в голямо количество на 388 лева за тон с доставка до купувач (доставка DAP), офертите „купува“ за фуражна пшеница показват предложения от 340 лева за тон. Царевица за незабавна доставка се търгува от 340 до 365 лева за тон, а маслодаен слънчоглед от 800 до 830 лева за тон.

На ССБ цените на основните хранителни стоки остават стабилни при същото ниво на началните цени. Олио в бутилки се продава на 2,20 лева за литър, нерафинирано олио на 1750 лева за тон. Продължава предлагането на жълт грах в биг бег по един тон при начална цена 1200 лева за тон.

През седмицата на ССБ се продадоха природен газ на 1545,99 лв./хил.н.куб.м, газ пропан бутан на 958,33 лв./хил.л, скрап от мед на 9000 лв./т., скрап от месинг на 4000 лв./т., скрап от алуминий от 1400 лв./т., скрап от олово на цени от 700 до 950 лв./т., скрап от черни метали от 160 до 210 лв./тон.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

„Изключително опасен“ ураган връхлита Карибите

Изключително опасна" буря от категория 4 - ураганът Берил,...

Новият български патриарх отслужва първа света литургия

Новоизбраният български патриарх Даниил ще отслужи първа света литургия...

И Моралес заговори за автопреврат в Боливия

Бившият президент на Боливия Ево Моралес в неделя обвини...

Румен Радев връчва мандата на ГЕРБ-СДС

Държавният глава Румен Радев ще връчи в понеделник от...

Унгария поема Съвета на ЕС

Унгария поема от 1 юли председателството на една от...

Зеленски: Светът има достатъчно сила, за да принуди Русия към мир

Ударите на Украйна по руската граница помогнаха за защитата...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

МВР загубили дирите на Брендо, след като Украйна го пуснала

И пред журналистите в кулоарите на Партийния дом служебният...

БСП и „Левицата“ с първа стъпка към обединение

Ръководствата на БСП и "Левицата" проведоха среща днес в...

Десетки хиляди участваха на гей парада в Париж (СНИМКИ)

Десетки хиляди участваха в гей парада във френската столица...

„Лошо“: Русия скептична за избраните за постовете на върха в ЕС

Перспективите за връзките между ЕС и Русия са лоши,...

СКАНДАЛНО В News24sofia.eu! Гнусни цигани пребиха шофьор на автобус с туристи в Ловешко (СНИМКИ/ВИДЕО)

https://youtu.be/1jbtMPyP_5o Шокиращо видео се разпространява мълниеносно в социалните мрежи. На...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg