https://www.gerb.bg/bg

Цената на билетчето в метрото да си остане 1,60 лв., иска Фандъкова

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Светломир Стоянов

Цената на билетчето в метрото, закупено от каса, да си остане 1,60 лв., иска столичният кмет Йорданка Фандъкова. Според нея е неоправдано купуването на билет в метрото от каса да бъде 2 лева. Тръгнало се е от това разбиране – цената на единичния билет да не се променя. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова пред БГНЕС.

Днес има финансова комисия (в Столична община – б.р.), на която отново ще се дискутира тарифната политика, вчера също имаше. Постигна се известен консенсус, разбиране за мерки и реформа на практика„, обясни още столичният кмет.

Фандъкова коментира и по-големите възможности, които дават електронните плащания: „Постепенно ще работим за отменянето на хартиения билет и включването на електронните възможности, за да облекчим хората. В цяла Европа опитът е такъв, че се насърчава пътуването с превозни документи, а билетът да остане като единична възможност, ако някой пътува инцидентно – да има възможност да си закупи билет„, каза столичният градоначалник.

Новите тарифи за пътуване в София се очакват най-късно от началото на 2023 г.

Кметът на София коментира и картите за градски транспорт.

Някои карти отпадат, има известна оптимизация. Като цяло най-изгодната карта остава годишната, за радост преди време общинските съветници приеха да може да се плаща на траншове, като цената е 365 лв. Тази карта е изгодна и все повече хора проявяват интерес към нея„, обясни Фандъкова.

Макар предварително да бе обявено, че на 21 юли се очаква да бъде гласувана нова тарифа за градския транспорт в София, Фандъкова заяви, че засега няма яснота кога точно ще се проведе гласуването, свързано с тарифната политика за градския транспорт.

Засега не мога да кажа кога ще се проведе гласуване относно промяна на билета, защото първо трябва да минат дискусиите и след това да излезе окончателно решение на водещата комисия и тогава да влезе на сесия на Общинския съвет„, добави столичният кмет.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Китай предупреди за по-горещи топлинни вълни и по-интензивни проливни дъждове

Китай е изправен пред по-горещи и продължителни топлинни вълни,...

Путин: Многополюсният свят вече е реалност

Промените в световния ред се случват бързо и необратимо,...

Рецидивист задигна диамантен пръстен от магазин в столичен мол

Рецидивист задигна на пръстен с диамант на стойност над...

ДПС изключи и Джейхан Ибрямов

ПГ на ДПС остава с 44 депутати

Мъж простреля в гръб жена при скандал на паркинг

Пострадалата е без опасност за живота

Пресякоха контрабанда на лекарства на МП „Капитан Андреево“

Откриха над 114 000 контрабандни лекарства на МП "Капитан...

Втори ден продължава протестът на аптеките

Втори ден продължава протестът на фармацевтите, съобщава "Нова телевизия". Те...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Главчев от Брюксел: РСМ следва да изпълнява поетите ангажименти

Република Северна Македония следва да изпълнява поетите ангажименти, за...

ПП-ДБ: Пеевски ще приключи Борисов

Един човек ще се опита да погълне цялата държава

Тъкър Карлсън анонсира интервю със Зеленски

Американският журналист Тъкър Карлсън анонсира в социалната мрежа X...

Унгария поема Съвета на ЕС

Унгария поема от 1 юли председателството на една от...

Възрастна жена от Хасково даде 3500 лв. на мним лекар

Възрастна жена от Хасково даде 3500 лв. на мним...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg