https://www.gerb.bg/bg

Три български момичета са се удавили в река Рейн в Германия (СНИМКИ/ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=UpVWOLVyFc4
Видео: WDR aktuell

Три български момичета са се удавили в река Рейн край германския град Дюисбург, съобщи „Блиц“ като се полазва на местни медии.

Снимки: Polizei NRW DU, twitter.com

Инцидентът се е случил на 16 юни, допълва bTV.

Децата са на 13, 14 и 17 години. Те влезли във водата миналата сряда вечер. Веднага започнала издирвателна мисия. Тялото на 17-годишното дете било намерено.

Местните медии пишат, че в неделя телата на две тела са изплували в холандската част на река Рейн. Засега не е потвърдено дали това са 13 и 14-годишните момичета.

Съобщава се още, че мястото на инцидента край Дюисбург е популярно за плуване, тъй като има пясък, но често опасностите от течения и водовъртежи са големи.

В акцията по издирването на другите две деца са се включили над 160 спасители, полицаи, пожарникари, водолази, а реката е претърсвана, както с катери, така и с хеликоптери.

В петък говорител на полицията в Дуисбург съобщи, че няма шанс българските тийнейджърки да са оцелели, защото течението на Рейн е много мощно и бързо.

Според местните власти скоростта на водата на моменти достига 12 км/ч., а вълните от преминаващите кораби правят плуването в реката опасно дори за опитни плувци.

Тази сутрин от полицията в Дуисбург съобщиха, че в нидерландския участък на Рейн са били открити две тела, които са на 13-годишната Гергина и 14-годишната Жулиета.

Според „Билд“ 17-годишната Ели е тяхна братовчедка.

Нямаме съмнения относно самоличността на откритите мъртви момичета. Близките им описаха дрехите и бижутата, които са носили, и описанията съвпадат с откритите вещи на удавниците. Разбира се, назначена е ДНК експертиза, а резултатите ще бъдат готови в края на седмицата„, обясни говорителят на полицията в Дуисбург Стефан Хауш.

Image
Снимка: Polizei NRW DU
Image
Снимка: Polizei NRW DU
Image
Снимка: Polizei NRW DU
Image
Снимка: Polizei NRW DU
Снимка: WDR aktuell
Снимка: WDR aktuell
spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Тимур Халилов: ДПС ще търси оползотворяване на втория мандат

Среща Доган - Пеевски няма да има, това е манипулация, добави депутатът от ДПС

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Реформатор води на изборите в Иран

Това показват предварителните данни

Очаква се визита на Орбан в Киев

Унгария променя политиката

Иран избира президент на балотаж

Иран ще проведе балотаж на президентските избори на 5...

Пресякоха контрабанда на лекарства на МП „Капитан Андреево“

Откриха над 114 000 контрабандни лекарства на МП "Капитан...

Взрив на газова бутилка прати мъж в „Пирогов“

67-годишен мъж е с тежки наранявания след взрив на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg