https://www.gerb.bg/bg

„Трейс груп“ не приема критики и доклади от проби за лот 2 на „Тракия“

От „Трейс груп холд“ изразяват несъгласие с представените данни и направените внушения на вчерашната пресконференция на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков, на която присъства и министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Според компанията изнесените мнения, констатации и направените внушения за изграждането на АМ „Тракия“ лот 2 в участъка Стара Загора – Нова Загора, не се базират на професионален анализ и не отговарят на фактите.

От „Трейс груп холд“ уверяват, че лот 2 на АМ „Тракия“ е най-проверяваният строителен обект в България, като са му направени 140 проверки. За качеството и вида на вложените материали в изграждането на АМ „Тракия“ лот 2 и тяхното съответствие с изискванията и техническата спецификация са извършвани проби от „Пътинвест инженеринг“, Дирекция за национален строителен контрол-София, Регионална дирекция за национален строителен контрол, лаборатория на УАСГ и други независими лаборатории.

Включително и през 2011 и 2014 година представители на Европейската комисия правят проверки, проверки са правени и при изпълнението на обекти по ОП „Транспорт“, а при изготвяне на одитния доклад не са констатирани никакви нередности и несъотвествия. Разрешението за строеж е издадено на 8 април 2010 г., а обединение „Магистрали Трейс“, с водещ партньор „Трейс груп холд“ АД, изпълнява проекта в определения срок – 25 месеца.

Лот 2 на АМ „Тракия“ е пуснат в експлоатация на 1 юли 2012 г. Проектът се финансира по ОП „Транспорт“ 2007-2013, със съфинансиране от Кохезионния фонд на Европейския съюз.

От „Трейс“ също така припомнят, че България създава пътна стратегия през 2009 – 2010 година, а това е период на криза, но изграждането на АМ „Тракия“ е поставило стандарт и темпо на работа, превърнало е мониторинга в практика.

Лот 2 бе завършен във време на трудни договори на ниски цени и но значително увеличи километрите магистрален път само да две години.“

От „Трейс груп“ гарантират, че са вложени материали при земно легло, насипи и др. спрямо действащите нормативни документи. Изпитванията и измерванията са направени по цялата площ на магистралното трасе на лот 2, което е над 700 000 кв. м,

В заключение от „Трейс“ посочват, че въпреки многократното увеличаване на натоварването на пътя спрямо проектното и въпреки недобрата поддръжка през годините, на практика – никаква, лот 2 на АМ „Тракия“ се намира в добро експлоатационно състояние съгласно действащата нормативна уредба.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Преброяване в ДПС

Депутатът от ДПС Джейхан Ибрямов, когото системата отчете като...

Областния съвет на ДСП в Силистра застава зад Ахмед Доган

Областният съвет на ДПС в Силистра е подписал декларация,...

Хамас готов на споразумение с Израел

Хамас е приел американско предложение за започване на преговори...

КНДР видя зад военни учения „азиатско НАТО“

Северна Корея осъди в неделя съвместните военни учения на...

Запрянов успокои: Няма да изпращаме жива сила на фронта в Украйна

Изпращане на въоръжени или невъоръжени български военнослужещи в Украйна...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg