https://www.gerb.bg/bg

Топ американски генерал: Времето на Украйна без помощ от САЩ изтича

Снимка: EPA/Henrik Montgomery

Украйна ще изчерпи артилерийските снаряди и прехващачите на противовъздушната отбрана „сравнително скоро“ без подкрепата на САЩ, което ще я направи уязвима на частично или пълно поражение. За това предупреди командващият силите на НАТО в Европа генерал Кристофър Каволи, цитиран от „Ройтерс“.

Като пример за това колко оскъдни са някои оръжия, той заяви на Комитета по въоръжените сили на Камарата на представителите на САЩ, че в момента Русия изстрелва пет артилерийски снаряда за всеки изстрелян от украинските сили и през следващите седмици това несъответствие може да нарасне до десет снаряда срещу един.

Ако едната страна може да стреля, а другата не може да отвърне, то страната, която не може да отвърне, губи. Така че залозите са много високи„, категоричен бе Каволи.

Тази година те наистина зависят от нас. И без нашата подкрепа няма да могат да надделеят„, обърна се той към председателя на Камарата на представителите на републиканците Майк Джонсън.

Джонсън отказва да свика гласуване на законопроект, който би предоставил още 60 милиарда долара за Украйна. Белият дом се опитва да намери начин да изпрати помощ на Киев, който се бори с руските сили повече от две години.

Администрацията на президента Джо Байдън изрази загриженост относно липсата на финансиране за Украйна. Миналия месец министърът на отбраната Лойд Остин предупреди, че оцеляването на Украйна е в опасност и се опита да убеди съюзниците, че САЩ имат ангажимент към Киев.

Длъжностни лица отбелязват, че липсата на налично финансиране вече оказва влияние на фронта в Украйна, където руските войски настъпват, а украинските сили трябва да управляват ограничени ресурси.

Европейската подкрепа стана по-важна с това, че Байдън се бори да получи голям пакет от помощ за Украйна през Конгреса, като същевременно отделя повече външнополитическа енергия за войната в Газа. И все пак американски служители посочват, че европейската подкрепа за Украйна няма да бъде достатъчна.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Пожар избухна в медицински център във Варна

Пожар избухна тази сутрин в Диагностично-консултативния център 3 в...

Около два километра е колоната от коли на граничен пункт „Кулата“

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на границата...

Пожар в жилищен блок във Варна, двама са обгазени

Двама души пострадаха леко при пожар в апартамент в...

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Байдън изправен пред нарастващ натиск да се оттегли от кампанията

Редица големи дарители от Демократическата партия публично предупредиха, че...

Израел и „Хамас“ пред примирие, но с условия

Израел и "Хамас" изглежда са на ръба на рамково...

Украйна преброи 1,5 милиона музейни експонати в окупираните територии

Около 1,5 милиона музейни експоната са останали във временно...

Катастрофа на АМ „Марица“ взе две жертви

Двама души загинаха при катастрофа на АМ "Марица", съобщи...

Пхенян изстреля нова тактическа ракета

Напрежение на Корейския полуостров

Бербок: Путин иска да разклати европейската сигурност

Помощта за Украйна не била благотворителност

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg