https://www.gerb.bg/bg

Тировете тръгват през „Петрохан“

Снимка: (архив) БГНЕС

От днес пускат тежкотоварния трафик през прохода „Петрохан“.

Промяната е въведена заради спиране на движението за всички моторни превозни средства по отсечката Мездра – Лютидол за доизграждането на скоростното трасе до Ботевград.

Камионите над 20 тона ще бъдат пренасочвани, като в посока София те ще минават през прохода „Петрохан“, а в посока Видин – през Долни Дъбник и Златна Панега.

Преминаване на тирове през прохода няма да бъде разрешено единствено в часовете с пиково натоварване и през почивните дни.

От Агенция „Пътната инфраструктура“ уточниха, че въведената организация е за 30 дни, в които ще продължи анализът на трафика.

Живеещите в Северозападна България обаче са недоволни от реорганизацията на движението. Те се опасяват, че пътят през прохода е проектиран единствено за леки автомобили и камионите ще го увредят.

Кметовете на близките населени места смятат, че тежкотоварният трафик ще забави движението за много хора от тази част на страната, както и от Сърбия и Румъния, които през лятото пътуват за почивки на море в Гърция и България именно през „Петрохан“.

Очаква се и днес да се проведе протест в района. Местните заплашват, че ще блокират движението. На 14 и 17 юни също имаше протести.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Главният мюфтия поздрави Делян Пеевски за изборните резултати

Главният мюфтия Мустафа Хаджи поздрави Делян Пеевски, председател на...

Пет ракети паднаха край кораб в Червено море

Пет ракети са паднали близо до кораб в Червено...

„Лошо“: Русия скептична за избраните за постовете на върха в ЕС

Перспективите за връзките между ЕС и Русия са лоши,...

Кремъл остана безмълвен след дебата Байдън – Тръмп

Русия няма коментар относно президентския дебат в САЩ между...

Съдът се презастрахова и наложи постоянен арест за Брендо

Макар и Евелин Банев - Брендо да излежава присъда...

Калин Стоянов откри следа как Брендо се е върнал у нас

Вътрешният министър Калин Стоянов изненадващо и само в рамките...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Кметът на Барселона слага край на отдаването на апартаменти под наем на туристи

Кметът на испанския град Барселона обеща да премахне краткосрочните...

Съдът се презастрахова и наложи постоянен арест за Брендо

Макар и Евелин Банев - Брендо да излежава присъда...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg