https://www.gerb.bg/bg

The Hill: Русия на Путин е екзистенциална заплаха за Европа

Снимка: EPA/SERGEI ILNITSKY

Западът не успя да се справи с предизвикателството на руската заплаха, нуждае се от силни лидери, които могат да мобилизират хората.

Професорът по политически науки Александър Мотил пише за това в колонка за The Hill. Той предлага да се анализира неотдавнашното изявление на норвежкия външен министър Еспен Барт Ейде, че никой не прави достатъчно, за да спечели войната в Украйна.

Логичната мисъл зад него е следната: ако вярваш, както твърди Ейде и повечето страни от НАТО, че Русия на Путин е екзистенциална заплаха за Европа, тогава ще направиш всичко възможно да противодействаш на тази заплаха, като помогнеш на Украйна да победи. Сега помислете за обратното: ако, както твърди Ейде, не правите всичко възможно, за да помогнете на Украйна, тогава следва, че не вярвате, че Русия на Путин е екзистенциална заплаха за Европа„, пише Мотил.

САЩ са най-големият лицемер от всички. С изключение на малка група пламенни поддръжници на Тръмп в Конгреса, американската политическа класа твърди, че в огромната си част подкрепя Украйна и разбира мащаба на руската заплаха. Въпреки това Вашингтон се оказа неспособен да подчини електоралната политика и личните амбиции на очевидната възможност, че украинското поражение би означавало продължаване на руската експанзия и Трета световна война – и смъртта на хиляди американци„, подчертава той.

Мотил смята, че неспособността на Запада да повярва, че Путин е новият Хитлер, може да се обясни с надеждите, че това е само „лош сън„. „За съжаление, ако Путин постигне своето, техният сън може да се окаже постоянен„, подчертава той.

Той смята, че на Запада липсва нов Уинстън Чърчил или Франклин Рузвелт, които да мобилизират хората и смело да се изправят срещу заплахата от страна на Руската федерация.

Иронията е, че Путин е сериен губещ, стратегически неудачник, който лесно може да бъде надхитрен от западен лидер, който се осмели да опита. Президентът Владимир Зеленски, въпреки всичките си недостатъци, се изправи на крака и въпреки липсата на политически опит успя да сплоти нацията и да каже „не“ на Путин. Следователно появата на силни лидери е възможна и днес„, пише Мотил.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Чуждият бизнес у нас иска политическа отговорност

Седем търговски камари излязоха с отворено писмо до политическия...

10% положителни за лаймска болест – но от изследвалите се

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести...

Байдън: Съдебното решение за имунитета на Тръмп подкопава върховенството на закона

Джо Байдън определи като "опасен прецедент" решението на Върховния...

Три автомобила се сблъскаха край Шипка

Три автомобила се сблъскаха на пътя от Казанлък за...

Служител на мобилен оператор е загинал при токов удар в Габрово

Служител на мобилен оператор е загинал при токов удар...

Най-малко 27 души загинаха, стъпкани от тълпата на религиозно събиране в Индия

Най-малко 27 души загинаха, стъпкани от тълпата на религиозно...

Срив в системата блокира издаването на застраховки „Гражданска отговорност“

Срив в електронната система на Гаранционния фонд блокира работата...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

МРРБ се ослушва с делото за собствеността на Руската църква

Министерството на регионалното развитие и благоустройството така и не...

Мъж ограби игрална зала в Перник

Крадецът задигнал 5000 лева

Главчев се надява да има редовно правителство с първия мандат

Това обаче зависи от партиите в Народното събрание

WSJ: НАТО се готви за нова роля в Украйна

Подкрепа срещу руската агресия

Калин Стоянов откри следа как Брендо се е върнал у нас

Вътрешният министър Калин Стоянов изненадващо и само в рамките...

Оставиха в ареста рецидивиста, убил украинка в София

Съдът остави в ареста Орлин Гигов, обвиняем за убийството...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg