https://www.gerb.bg/bg

Терзиев и Бонев се похвалиха с отворен за пешеходци пл. „Св. Неделя“

Снимка: „Спаси София“

От днес площадът „Света Неделя“ се връща на хората и хилядите пешеходци, които ежедневно минават през емблематичното пространство в центъра на столицата, похвалиха се от „Спаси София“.

Припомняме, че лидерът на формацията и общински съветник Борис Бонев обяви в началото на месеца, че се работи по трансформирането на превърнатия в паркинг площад в нормална пешеходна зона и по обновяването му.

Както обещахме пред софиянци, работим от първия ден, за да освободим площада от паркиралите коли и да го отворим за хората. Реконструкцията отне около един месец, защото беше необходимо да се направи, съгласува и изпълни проект, но съм доволен, че успяхме да изпълним и този ангажимент„, обяви кметът на София Васил Терзиев.

Бонев отбеляза, че „Спаси София“ от години се бори за превръщането на площада в комфортно и безопасно място за пешеходците.

Щастлив съм, че отваряме площада, защото твърде дълго хората бяха принудени да лавират между коли и хлопащи плочки. С тази важна крачка даваме ясен сигнал за посоката, в която ще развиваме София, защото наред с изграждането на инфраструктура в кварталите, искаме да превърнем столицата в удобен град„, коментира той.

По думите на Терзиев в следващите седмици ще бъдат поставени пейки и кашпи с дървета, за да стане площадът по-красиво и удобно място за гражданите.

Радвам се, че имаме мандат да променим нашия град и работим активно. Този проект показва, че за няколко седмици направихме това, което беше отлагано толкова години, защото имаме политическата воля. Следващата ни голяма цел е пълната реконструкция на площад „Св. Неделя“, ул. „Съборна“ и пространството пред Съдебната палата. Сигурен съм, че ще ги превърнем в най-красивите и уредени в целия град. И това е само началото„, изтъкна той.

Според Борис Бонев резултатите от изборите са показали, че София очаква промяна на всяко ниво.

Досегашният модел на превръщането на всяко пространство в паркинг е отдавна изчерпан и затова работим както за изграждане на нови паркинги, така и за свързването на пешеходните зони в центъра. В следващите седмици ще стане ясно кои паркинги ще бъдат изградени първи, но в бюджета за 2024 г. ще има заложени средства за това. Работим и по още редица проекти, които са очаквани от софиянци, за да покажем, че фразата „тук е така“ остава в миналото„, каза още той.

От „Спаси София“ припомнят, че е помислено и за транспортното обслужване на хотела на площада, за което са осигурени 7 места за паркиране извън площадното пространство и не пречат на пешеходците. Цялостната реконструкция на площада пък се бавела заради заведени дела в съда, които се очаква да приключат през идващата година. С това и последната пречка пред големия ремонт в центъра на столицата ще бъде премахната, допълват от формацията.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Тръмп иска имунитет и по делото във Флорида

Съдебни проблеми за бившия президент

КНДР видя зад военни учения „азиатско НАТО“

Северна Корея осъди в неделя съвместните военни учения на...

12 села в област Шумен преминаха на воден режим

Въведоха воден режим в 12 села в област Шумен....

Израелската армия уби седем палестинци на Западния бряг

Седем палестинци бяха убити при израелска военна операция в...

Реформатор води на изборите в Иран

Това показват предварителните данни

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg