https://www.gerb.bg/bg

Свързан с Хамас уебсайт предупреждава палестинците да не работят с Израел

Снимка: EPA/MOHAMMED SABER

В понеделник уебсайт, свързан с Хамас, предупреди палестински лица или групи да не сътрудничат с Израел за осигуряване на сигурност за конвои с помощ на фона на петмесечната война в Ивицата Газа, предава „Ройтерс“.

Тези, които го направят, ще бъдат третирани като колаборационисти и ще бъдат овладени с железен юмрук, каза уебсайтът за сигурност на Хамас Ал-Маджд, цитирайки служител по сигурността в палестинските бойни сили.

Предупреждението дойде в отговор на съобщения в израелските медии, че Израел обмисля въоръжаване на някои палестински лица или кланове в Газа, за да осигурят защита на сигурността на конвоите с помощ в обсадения анклав като част от по-широк план за хуманитарни доставки след края на боевете.

Кабинетът на израелския министър-председател отказа да коментира доклада, който дойде седмица след като десетки палестинци бяха убити при инцидент, при който тълпи обкръжиха конвой от камиони с хуманитарна помощ, влизащ в северната част на Газа, и войските откриха огън.

Опитът на окупацията да комуникира с лидерите и клановете на някои семейства, за да действат в ивицата Газа, се счита за пряко сътрудничество с окупацията и е предателство към нацията, което няма да толерираме„, се казва в уебсайта, цитирайки официалния представител.

Усилията на окупацията (Израел) да създаде органи за управление на Газа са „неуспешен заговор„, който няма да се материализира.

На фона на разпадащия се граждански ред в Газа и полицията, която отказва да осигури сигурност на конвоите поради риска да бъдат нападнати от израелските сили, въпросът за сигурното разпределение на отчаяно необходимата храна и други доставки се превърна в основен проблем.

В Газа има няколко големи традиционни семейни клана, свързани с политически фракции, включително „Хамас“ и Фатах, съперничещата група, която доминира над палестинските власти в окупирания Западен бряг. Смята се, че някои от тези кланове са добре въоръжени и няма индикации, че биха обмислили да работят с Израел.

В отговор на плановете на Европейския съюз и Съединените щати за създаване на морски коридор за изпращане на хуманитарни кораби към анклава, високопоставен служител на Хамас Басем Наим каза, че това е „положителна“ стъпка, но светът трябваше да действа, за да сложи край на войната.

Осигуряването на задоволяване на всички нужди на населението в ивицата Газа не е услуга от никого; това е гарантирано право съгласно международното хуманитарно право дори по време на война„, каза Наим пред „Ройтерс“.

Ако администрацията на САЩ е сериозна за решаването на хуманитарната криза, най-лесният и най-краткият път е да спре да използва правото на вето, за да позволи постигането на примирие и да принуди Израел да отвори всички сухопътни пунктове и да позволи влизането на цялата необходима помощ„, каза Наим.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Пожар избухна в медицински център във Варна

Пожар избухна тази сутрин в Диагностично-консултативния център 3 в...

Около два километра е колоната от коли на граничен пункт „Кулата“

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на границата...

Пожар в жилищен блок във Варна, двама са обгазени

Двама души пострадаха леко при пожар в апартамент в...

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Новият български патриарх отслужва първа света литургия

Новоизбраният български патриарх Даниил ще отслужи първа света литургия...

УМБАЛ „Пълмед“ в Пловдив подкрепя изграждането на обществен паркинг

Частната УМБАЛ "Пълмед" внесе в Общинския съвет в Пловдив...

Още един депутат от ДПС се отрече от вчерашния си вот

Още един депутат от ДПС се обяви против вота...

Радев: Процесите, които текат в РСМ я отдалечават от европейската интеграция

Тези процеси, които се случват в РСМ отдалечават страната...

Николай Марков можел и без „Величие“, но няма да се оттегля

https://www.youtube.com/watch?v=DbevNyRZsxE&t=768s&pp=ygUEYnR2IA%3D%3D Защо да се оттеглям, аз съм председател на "Величие"...

Повдигнаха обвинение на мъж за измама с фалшиви пари

Окръжна прокуратура-Велико Търново привлече към наказателна отговорност 38-годишен мъж. Повдигнато...

Индия и Китай са обсъдили граничния спор в Хималаите

Министърът на външните работи на Индия Субраманям Джайшанкар се...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg