https://www.gerb.bg/bg

Стойнев: Ако искаме мир, трябва да има преговори, а не оръжия за Украйна

Снимка: архив БГНЕС

България няма да остане без природен газ. Това заяви пред БНТ Драгомир Стойнев. Той посочи, че през годините всички правителства са правили усилия да разширят газопреносната система. Червеният депутат изтъкна, че бизнесът иска да се преговаря с Газпром, тъй като от там е най-евтиният газ, който България може да получи и има сигурни доставки.

Бизнесът е притеснен, защото все още нямаме дългосрочни договори за доставка на втечнен газ, нямаме графици, на каква цена ще дойде той, отчете Стойнев, но настоя да се намери решение. Той е притеснен от фалити, както и че бизнесът ще загуби конкурентоспособност, загуба на пазара в следствие на което ще се повишат цените. Апелирам коалиционните партньори да разгледат всички мерки, които се предлагат, настоя Драгомир Стойнев. Всяка политическа сила ще трябва да направи стъпка назад в името на общото добро, трябва да се вземат най-правилните решения, допълни той.

Ние можем да внасяме от Гърция приблизително 2 млрд. куб. м, от Румъния – приблизително 1,5 млрд. куб. м, от съседна Турция можем да внасяме 17 млрд. куб. м. Но турската страна засега отказва да подпише споразумение с „Булгартрансгаз“. На 5 май ще се събира координационен център как ще се разпределят доставките за Централна Европа и за Балканите. Ако Турция не се съгласи, това ще стане много трудно„, коментира още социалистът.

Институциите трябва да бъдат по-спокойни и да спрат с нападките една към друга, каза Стойнев. По думите българските политици са длъжни да се обединят, да си говорят и да вземат решения, защото най-малкото нещо, което иска българското общество, е в този момент на несигурност, която идва отвън, политиците да се раздират от противоречия.

Той каза, че не изнасяме директно оръжия за Украйна. Ако искаме мир, трябва да има преговори, а не оръжия за Украйна, изтъкна Стойнев.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Пожар избухна в медицински център във Варна

Пожар избухна тази сутрин в Диагностично-консултативния център 3 в...

Около два километра е колоната от коли на граничен пункт „Кулата“

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на границата...

Пожар в жилищен блок във Варна, двама са обгазени

Двама души пострадаха леко при пожар в апартамент в...

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Около два километра е колоната от коли на граничен пункт „Кулата“

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на границата...

Обединеното кралство търси балансирана позиция за Израел и Газа

Великобритания иска балансирана позиция относно войната в Близкия изток...

В Русия лишават от мандат депутатите, пътуващи в чужбина без разрешение

Държавната дума на Русия прие закон, позволяващ лишаването от...

„Да, България“ готови да надграждат и разширяват ПП-ДБ

На свое заседание днес Националният съвет на "Да, България"...

МОСВ: Притеснително ниски са нива на водата в някои язовири

В интерес на обществото и за опазване здравето на...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg