https://www.gerb.bg/bg

Столичният транспорт на протест в сряда, но разписанията без промяна

Снимка: архив БГНЕС

Работещи в столичния градски транспорт излизат на протест в утрешния ден заради лошото заплащане. Самият градски транспорт обаче ще се движи нормално по маршрутите и според разписанията си. Това увери кметът на София Йорданка Фандъкова.

По отношение на протеста на транспортните синдикати. Градският транспорт ще работи по всички линии. Уведомлението за протест засяга три точки за събиране – „Петте кьошета“, „Лъвов мост“ и „Сточна гара“. Там ще участват само служители, които не са работа, уточни столичният градоначалник.

От общината призовали недоволните служители да не протестират преди 8:30 часа, когато започва провеждането на държавните зрелостни изпити. След като се съберат на въпросните 3 точки към 9 часа, протестиращите ще се отправят към Министерски съвет, където имат среща с представители на властта.

Що се отнася до недоброто финансово състояние на столичния градски транспорт, Фандъкова подчерта – следва да има по-добро взаимодействие с държавата, какъвто е примерът в много европейски държавиСтоличният кмет е провела разговори с министъра на транспорта и премиера Кирил Петков, а от „Московска“ 33 ще настояват за повече средства при актуализацията на бюджета, която предстои през юни.

А що се отнася до протеста на таксиметровите шофьори – те ще се съберат в 9 часа на Южната дъга между бул. „България“ и бул. „Черни връх“ без да затварят движението. След това ще се отправят към центъра, като ще блокират движението на бул. „Мария Луиза“, но ще пропускат трамваите. От там пеша отиват към Министерски съвет.

Утре предстои и трети, най-мащабният от всички протести – този на товарните и автобусни превозвачи, които се заканиха да блокират столицата със стотици превозни средства.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Мъж се е удавил край Созопол

Трагичен инцидент по Южното Черноморие

Митничари откриха 22 хил. кутии цигари, укрити в кутии за баница (СНИМКИ/ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=H31Q8gm2oyw Митнически служители откриха 22 хиляди кутии цигари, укрити в...

Обявиха безсрочно бедствено положение в с. Овча могила заради безводие

Безсрочно бедствено положение обявиха в свищовското село Овча могила...

БСП-София не признава връщането на Иван Таков начело на структурата

БСП-София не признава решенията на контролната комисия на партията...

Даниил Видински обединител на народа.., а на църквата? (ОБНОВЕНА)

Няма да има официално обявяване на новия патриарх Даниил...

Кой е митрополит Даниил Видински – новият български патриарх

Видинският митрополит Даниил - Атанас Трендафилов Николов, е роден на 2...

Видинският митрополит Даниил е новият български патриарх

За него са гласували 69 делегати, за Врачанския митрополит Григорий - 66, има три недействителни бюлетини

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Приключиха изборите в Иран

Гласуването на предсрочните президентски избори в Иран приключи, но...

Израел отново щурмува квартал на град Газа и гони палестинците на юг

Израел щурмува квартал в град Газа в четвъртък, казвайки...

Технически проблем затруднява подновяването на шофьорски книжки

Временно затруднение в част от услугите по издаване и...

ДПС изключи Айсел Руфад от парламентарната група

Депутатът от ДПС Айсел Руфад е изключена от парламентарната...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg