https://www.gerb.bg/bg

Стачка в Gucci: Рим – да, Милано – не!

Снимка: REUTERS/Remo Casilli

Около 50 служители на Gucci в Италия стачкуваха в знак на протест срещу плановете за преместване на значителна част от екипа на дизайнерското студио от Рим в Милано в това, което те твърдят, че е „масово съкращаване под прикритие„.

Gucci, която е собственост на базираната във Франция група за луксозни стоки Kering, обяви през октомври, че ще премести 153 от своите 219 дизайнерски служители от италианската столица в град Ломбардия.

В отговор на този ход, който според работниците е равносилен на колективно уволнение, някои служители организираха четиричасова стачка в понеделник, първият протест на креативни професионалисти в 102-годишната история на Gucci.

Протестиращите пред офисите в Рим в понеделник издигнаха транспаранти, които гласят: „Gucci крои, но не шие“ и „В Gucci съкращенията са на мода„. Според Chiara Giannotti, представител на профсъюза, дизайнерският офис в Рим е сърцето на Gucci, където работят дизайнери и дизайнери и където се раждат всички колекции.

Тя твърди, че Kering се възползва от преструктурирането, за да намали броя на персонала и да „изтласка служители„, на които са били предложени незадоволителни условия или не са могли да напуснат Рим поради семейни задължения.

Не всички служители са били в състояние да се преместят в друг град в рамките на няколко месеца, каза Джаноти, особено тези с деца или самотни родители, и са рискували да останат без алтернативи.

Синдикатите настояха компанията да преразгледа решението си. „За нас това е колективно уволнение, тъй като не на всеки са били предложени условията за прехвърляне, така че много хора ще загубят работата си„, каза Федерика Ричи, регионален секретар на синдиката Filctem-Cgil в региона Лацио.

Синдикатите твърдят, че съдбата на останалите 66 служители, които се очаква да останат в Рим, също е несигурна. Профсъюзите настояват за равни условия за всички служители, които се прехвърлят в Милано или се преместват в други компании на Kering в Рим или Флоренция.

Gucci каза, че преместването „не предвижда намаляване на персонала“ и ще бъде „изпълнено в пълно съответствие с действащите разпоредби„. Компанията добави, че също така е предоставила икономически и помощни мерки за засегнатия персонал.

Луксозната модна марка е основана от Гучио Гучи във Флоренция през 1921 година.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

КНДР видя зад военни учения „азиатско НАТО“

Северна Корея осъди в неделя съвместните военни учения на...

Драми в ДПС. Партийни структури скочиха на Делян Пеевски. Молят Доган да се намеси (ДОКУМЕНТИ)

ДПС не е ЕООД и никой не може да го прибира в портфейла си, категорични са депесари

Рила, Кочериново и Бобошево удължават частичното бедствено положение

Удължават частичното бедствено положение за общините Рила, Кочериново и...

Алисия страда по забрадката на баба си (СНИМКА)

Фолкдивата Алисия си спомня с носталгия за забрадката на...

Висока активност в първия тур на изборите във Франция

59,4% от регистрираните избиратели са гласували към 17 часа...

Николай Марков можел и без „Величие“, но няма да се оттегля

https://www.youtube.com/watch?v=DbevNyRZsxE&t=768s&pp=ygUEYnR2IA%3D%3D Защо да се оттеглям, аз съм председател на "Величие"...

Съдът пусна от ареста длъжностните лица от МОН, обвинени за пране на пари

Софийският апелативен съд пусна от ареста Сали Табаков и...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg