https://www.gerb.bg/bg

„София Прайд“ 2024 ще се проведе утре на площад „Батенберг“ в столциата

Снимка: sofiapride.org

София Прайд“ 2024 ще се проведе утре, 22 юни, на площад „Батенберг“ в столицата. Вратите на най-голямото събитие в подкрепа на човешките права отварят в 14:00 часа, а концертът ще започне в 16:00 часа. Мирното протестно шествие по улиците на София, което се провежда за 17-та поредна година, ще започне от площад „Батенберг“ след 19:00 часа.

Организаторите споделиха правилата за участие и безопасност на сайта на „София Прайд“ – sofiapride.org. Поради очакваните високи температури в събота е препоръчително участниците да носят шапки и слънцезащита. Ще има осигурена достатъчно вода. През последните издания на Прайд досега инциденти не са се случвали, заради добрата координация със СДРВ и допълнителна охрана. Все пак за безопасно придвижване до събитието от Прайд препоръчват участниците да се движат на групи, без да показват аксесоари, асоциирани с ЛГБТИ+ общността, както и да използват градски транспорт или такси при придвижване до събитието и след него. Участниците в „София Прайд“ са приканени да не провокират или отговарят по никакъв начин на провокации от хора извън шествието.

Картинката не може да има празен alt атрибут; името на файла е %D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F_%D0%9F%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%B4_2024_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0-1024x1024.jpg

Сцената на „София Прайд“ 2024 ще посрещне едни от най-хитовите и популярни артисти в България – Мила Роберт, Дара Екимова, Лидия, Михаела Маринова, Venci Venc’, Ирина Флорин, Ваня Щерева, рок групата Overhook, певицата YVA и украинският певец Орфи. Организаторите за втора поредна година ще даде възможност на млади артисти да се изявят и да пеят пред хиляди. Тази година това са магнетичната певица GABÓ, завладяващото трио VIVA, алтернативната и винаги готова да разбива клишета Elittna, харизматичните артисти Yasen и Робин, представляващи модерната поп музика в България и първата оперна певица в историята на „София Прайд“ – Рая-Христина Вътева.

Тази година кампанията на „София Прайд“ “България е и нашият дом” търси прочит на темата за родолюбието и националната принадлежност в контекста на ЛГБТИ+ общността в България и хората, които подкрепят правата им. 8 успели в своята сфера професионалисти застават с лицата и имената си на билборди в София като част от кампанията. Историите им ще бъдат разказни дигитално в профилите във „Фейсбук“ и „Инстаграм“ на „София Прайд“ в следващите дни.

Снимка: sofiapride.org

Сред личностите, които се включват в кампанията, са доктор Мирослав Ангелов – лекар кардиолог, доктор Мила Бобадова – ветеринарен лекар, Драгомир Симеонов – юрист, Клемон Боло-Суков – преподавател по народни танци, Красимира Хаджииванова – съосновател на платформата “Майко Мила”, Надежда Рангелова-Бояджиева – животновъд и активист за детско здраве, Симона Методиева – социален педагог и Александър Миланов – медицински работник.

„София Прайд“ се организира от фондация GLAS, съвместно с фондациите Bilitis, ЛГБТИ Действие и Български хелзинкски комитет.

Събитието през 2024 е подкрепено от Български фонд за жените, Посолство на САЩ в България, Посолство на Австралия, Посолство на Австралия, Посолство на Великобритания, Посолство на Кралство Нидерландия и компаниите Mastercard, Paysafe, Progress, Absolut, Accenture, IBM, Ingram Micro, EY, HP Enterpise, Sutherland, Kin+carta, WorkNomads LAB Hotel, Fashion Days, Sensata и Grand Hotel Millennium.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

ПРАВО НА ОТГОВОР! Д-р Гълъбица Спахиева: Нямам голи снимки!

След като по-рано днес Информационна агенция News24sofia.eu писа в...

Авиобомба от Втората световна война е открита близо до фабрика на Tesla в Германия

Германските власти планират да взривят авиационна бомба от времето...

Димитър Главчев не знае какво е уплашило НАТО-вския генерал Радев

Служебният премиер Димитър Главчев няма представа какво е смутило,...

Медведев: САЩ са на крачка да загубят Студената война

Съединените щати са "на една крачка" да загубят Студената...

МО поканило Радев като държавен глава, а отказът му е личен

Нормална практика е президентът Румен Радев или премиерът Димитър...

МВР не знае как Брендо е влязъл в страната

Последното регистрирано преминаване на границата от страна на Евелин...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

САЩ затваря двата на клона на руския визов център в страната

Американската администрация затваря и двата клона на руския визов...

МВР плаши с прокуратурата заради Патриарха

МВР са пуснали сигнално писмо до кмета на София...

Запали се железопътен мост край Ванкувър

Запали се частично изведена от експлоатация железопътна естакада край...

Медведев за санкциите на ЕС: Русия не забравя и не прощава

Русия ще преживее новите санкции, но няма да забрави...

Тайван призовава гражданите си да не пътуват до Китай

Тайван повиши предупреждението си срещу пътувания до Китай, съобщава...

Румен Радев предпазва духовенството от политическата демагогия (ВИДЕО)

Постави Костадин Костадинов в коловоза на политиката

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg