https://www.gerb.bg/bg

Смениха шефа на УМБАЛ „Св. Екатерина“

Снимка: архив EPA / News24sofia.eu

Министърът на здравеопазването в оставка проф. Асена Сербезова назначи проф. д-р Николай Димитров за изпълнителен директор на УМБАЛ „Св. Екатерина“, съобщиха от здравното ведомство.

Министерството на здравеопазването благодари на проф. Генчо Начев за дългогодишната му работа в болница „Света Екатерина“. Към проф. Начев е отправена покана да остане да практикува в лечебното заведение.

Припомняме, че при проверка в болницата бяха установени капиталови разходи за медицинско оборудване в нарушение на договорите и липса на система за финансовото управление и контрол. Освен това беше констатирано, че 85% от общо изплатените в периода 2019-2022 г. пари по граждански договори са получени от проф. Начев – 952 000 лв. за медицински дейности. Беше установено още, че по обществени поръчки има плащания към контрагенти без сключени договори за суми, надхвърлящи прага от 50 000 лв.

Новият шеф на УМБАЛ „Св. Екатерина“ е завършил Медицинската академия в София, специалност „Медицина“. Има придобити специалности по вътрешни болести и кардиология и магистърска степен по здравен мениджмънт. През 2013 г. е придобил научна степен „доктор на науките“ в област „Кардиология“.

Проф. Николай Димитров има богат опит в областта на кардиологията. Практикувал е в Университетската клиника в Берн и в Кьолнския университет. Професионалният му път дълги години е свързан с УМБАЛ „Св. Екатерина“, където започва работа през 1992 г. като асистент. През 2004 г. е назначен за медицински директор на учебната база на УМБАЛ „Св. Екатерина“, а през 2005 г. е завеждащ Клиниката по вътрешни болести към лечебното заведение. В периода 2006 г. – 2007 г. проф. Димитров е бил консултант по Инвазивна кардиология в учебните бази на УМБАЛ „Св. Екатерина“ и болница „Лозенец“. От 2010 г. до 2014 г. е заемал длъжността доцент по кардиология в учебната база на УМБАЛ „Св. Екатерина“.

В периода 2015 г. – 2016 г. е бил гост професор по интервенционална кардиология в Медицинския университет във Виена. От 2020 г. досега проф. Димитров е заемал длъжността главен секретар на Медицински университет-София.

Проф. д-р Николай Димитров има над 80 научни публикации в български и международни издания. Той има опит и в управлението на държавни и частни лечебни заведения – бил е изпълнителен директор на Националната кардиологична болница и МБАЛ „Доверие“ в София.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Турция преговаря със САЩ за нови ядрени централи и модулни реактори

Турция води преговори със Съединените щати за изграждане на...

Задържаха норвежец по подозрение в шпионаж в полза на Китай

Задържаха норвежки гражданин по подозрение за шпионаж в полза...

Товарният влак на ПП „Величие“ продължава – неясно накъде

Товарният влак на ПП "Величие" продължава "напред", макар и...

Изграждат тренажорен комплекс за самолетите F-16 на летище Граф Игнатиево

Стартира изграждането на тренажорен комплекс за самолетите F-16 Block...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Затварянето на ГКПП „Рафах“ възпрепятствало евакуацията на поне 2000 пациенти

Затварянето на пропускателния пункт при Рафах между Египет и...

Зеленски приветства пътя към ЕС и арестите на Шойгу и Герасимов

Официално започнаха преговорите за членство в Европейския съюз. Украйна...

Заради пожар евакуират жителите на варненското село Доброглед

Заради голям пожар евакуират жителите на варненското село Доброглед, съобщи...

Илияна Йотова: Уморихме се от договорки по манастири и от сглобки

Изключително нестабилна е ситуацията в страната, заяви преди връчването...

Беларус ще се защитава с всички средства от провокации във въздушното пространство

Беларус разположи допълнителни сили за противовъздушна отбрана (ПВО) на...

ПРАВО НА ОТГОВОР! Д-р Гълъбица Спахиева: Нямам голи снимки!

След като по-рано днес Информационна агенция News24sofia.eu писа в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg