https://www.gerb.bg/bg

Служебният кабинет Главчев – новата коалиция?

Снимка: БТА

След като от парламентарната група на ПП-ДБ напуснаха „взривени“ и обидени президентската институция, в която се провеждат консултациите за служебното правителство, думата веднага взеха от досегашните им партньори в сглобката – ГЕРБ-СДС. Заместник-председателят на ГЕРБ и депутат Томислав Дончев заяви, че няма политически фигури на ГЕРБ в служебния кабинет „Главчев“. Дончев даде да се разбере, че ще направи политически коментар на Кирил Петков и ПП-ДБ малко, след като приключи процедурата по назначаване на служебно правителство.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов видя „балансиран служебен кабинет“ със служебни министри, които са добре балансирани между ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС. За него е изненада реакцията на ПП-ДБ, тъй като имат няколко министри в служебното правителство.

Костадинов видя нова „Тройна коалиция„, която в момента се състава за след предсрочните парламентарни избори. „Възраждане“ няма да имат доверие на служебното правителство.

Председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов заяви, че служебното правителство е на ПП-ДБ и Христо Иванов.

Кирил Петков може би не е закусвал пица и излезе така възмутен„, изтъкна Йорданов.

ИТН ще търсят конституционно мнозинство в следващия парламент, за да могат да направят поправка на сегашните промени в Конституцията. Иначе от формацията на шоумена Слави Трифонов заявиха, че нямат техен представител в служебното правителство.

Снимка: БГНЕС

Станислав Балабанов от ИТН добави, че предсрочните парламентарни избори трябва да бъдат максимално честни.

Изумително е как човек като Кирил Петков, който ще използва всяка възможност, че изборите ще бъдат купени и манипулирани. На Калин Стоянов му предстои да изнесе административната тежест на изборите, за да бъдат честни, независимо от това какъв натиск му е оказвал Кирил Петков, призова Балабанов.

Депутатите от ГЕРБ и ДПС – Теменужка Петкова и Йордан Цонев. Петкова е притеснена, че в сегашния период на годината се извършват разходи, без да има сигурност, че ще постъпят нови приходи в бюджета. Депутатът от ДПС Йордан Цонев се съгласи с тезата на Петкова и заяви, че Людмила Петкова, кандидат за служебен финансов министър е в течение на финансите и ще успее да върне баланса в парите на държавата.

Президентът Румен Радев също сподели притеснението си за държавни финанси. Той напомни тезата на бившия служебен министър-председател Гълъб Донев, че ако се продължи с популистките политики за финансите, реалният дефицит в бюджета ще е 6.8%. Дефицитът в бюджета от миналата година бе натиснат на 3% дефицит чрез финансови гимнастики и силно натискане на дефицита чрез изпразване с игра с ДДС, игра с парите за общините и още много други неща, посочи президентът. Радев призова Главчев и в частност финансовото министерство да направи щателен анализ за финансите държавата и да обяви за какво става въпрос. Има опасност дефицитът и инфлацията да избият нагоре още през настоящата година, предупреди Румен Радев.

Радев е притеснен, че парламентът е влязъл в режим анкетна комисия и контраанкетна комисия и ако продължава така – щяла да се понижи избирателната активност. Служебното правителство трябва да получава политическо ръководство, което няма откъде да дойде освен от парламента, но с конструктивни тези, предложения и инициативи, подчерта държавният глава.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Русия съобщи за превземането на село Сокол в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

Терзиев обеща развитие на северните райони на София

Развитието на северните райони на София е сред водещите...

Жена загина при тежка катастрофа край Кочериново

Жена загина при тежка катастрофа на автомагистрала "Струма" край...

Пожар избухна на остров Лесбос

Силният вятър разпалва пламъците

Пожар гори край магистрала Тракия в района на Чирпан

Движението по магистралата не е затруднено

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Пожар обгази две деца в Монтана

Две деца пострадаха при пожар в жилищен блок в...

Алисия страда по забрадката на баба си (СНИМКА)

Фолкдивата Алисия си спомня с носталгия за забрадката на...

Британците гласуват за парламент (ОБНОВЕНА)

Британците ще гласуват в четвъртък на предсрочни парламентарни избори. Припомняме,...

Томислав Дончев: Политическата система у нас е в дълбока криза

Политическата система в България е в дълбока криза. Необходим...

Срив в системата блокира издаването на застраховки „Гражданска отговорност“

Срив в електронната система на Гаранционния фонд блокира работата...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg