https://www.gerb.bg/bg

След теча – нова ситуация, според Биков, и „с нас ала-бала няма да си правят“

Тома Биков, снимка: БГНЕС

Ситуацията от вчера е напълно различна и ПП дължат обяснение. Това заяви в студиото на Нова телевизия депутатът Тома Биков. Въпреки че изрично заяви, че не е изненадат от действията на Радостин Василев, тъй като той е вече познат с течове, Биков изрази възмущението си от чутото – но по отношение на реалните нагласи в ПП.

Ако си мислят, че ще си правят с нас ала-бала, както с Румен Радев, много се лъжат. Ние не сме Румен Радев, отсече Тома Биков и повтори, че от ГЕРБ няма да позволят на ПП да си правят „ала-бала“ за 3-4 месеца и през това време да счупят държавата. Това няма да се случи“, закани се Биков, утвърждавайки, че въпреки че липсва изненада, ситуацията е вече различна.

Вчера депутатът от ПП Радостин Василев обяви, че напуска парламентарната групи и разпространи запис на национален съвет на „Продължаваме промяната“ (ПП) на 21 май. Коментираха повечето политически партии, макар и основното действащо лице – лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов – да запази мълчание, дори посъветва да не му се обръща внимание. Тази нощ обаче депутат Десислава Атанасова пусна лаконичен пост във фейсбук със „Знаете къде е вратата„, а Делян Добрев коментира гневно.

Новата ситуация, според Биков е, че след записа ПП не могат да продължат да настояват да направят еднопартийно правителство. И затова, депутатът от ГЕРБ настоя, че споделят мнението на ДБ и Надежда Йорданова, че трябва експертен кабинет или кабинет, който да е отдалечен от партийното ръководство. В този смисъл ГЕРБ не могат да подкрепят Асен Василев за министър. „Не виждам как в тази ситуация ние можем да подкрепим правителство, в което Асен Василев, например, е вицепремиер. След всичко това, което каза. Смятам, че преговорите трябва да почнат отначало и да се постави въпроса за непартийно участие.“

Тома Биков подчерта, че не говори за министерски кресла и че са дали мандат да преговаря на Мария Габриел, въпреки заявката, че ГЕРБ имат хора за три кабинета.

Той посочи обаче и че ГЕРБ и ПП са на едно мнение, че България трябва да се стабилизира и нормализира, но че се разминават в подходите си.

Казвам, че според мен, хора – ръководни кадри на ПП, трябва да си останат в парламента и оттам да имаме мнозинство, което да контролира изпълнителната власт, за да не се осъществяват подобни идеи“, заяви Тома Биков.

На фона на напрежението между Борисов и главния прокурор Иван Гешев, Тома Биков категорично отрече ГЕРБ да ги е страх от нещо. „От какво да ни е страх, от какво да го е страх Борисов? Нашите членове преживяха целия репресивен апарат, ние преживяхме Бойко Рашков, преживяхме арест на Борисов…? Проблемът е когато няма кой да те посрещне…“, обясни депутатът за привържениците, които гласуват за ГЕРБ. И въпросът изобщо не е за имунитета на Борисов – лидерът им нямал имунитет две години и през това време печелел два пъти избори.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Пожар избухна в медицински център във Варна

Пожар избухна тази сутрин в Диагностично-консултативния център 3 в...

Около два километра е колоната от коли на граничен пункт „Кулата“

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на границата...

Пожар в жилищен блок във Варна, двама са обгазени

Двама души пострадаха леко при пожар в апартамент в...

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Лека кола и тир се удариха челно на пътя Лом – Козлодуй

Лек автомобил и тир се удариха челно край монтанското...

Соня Колтуклиева: Поканих Марков и Михайлов на дебат, полковникът отказа!

Войната по върховете на младата партия "Величие" е факт....

Най-малко 27 души загинаха, стъпкани от тълпата на религиозно събиране в Индия

Най-малко 27 души загинаха, стъпкани от тълпата на религиозно...

Четирима са пострадали при катастрофа край Разград

Четирима душа са се озовали в болница след катастрофа...

Борисов си свършил работата – победил на изборите и то потентно (ВИДЕО)

Костадин Костадинов бил новият Пеевски в парламента

Русия: С новата военна помощ САЩ удължават войната

Вероятно лейбъристите ще спечелят убедително

Теч на отровен газ на летището в Куала Лумпур изпрати 20 души в болница

Около 20 души на международното летище в Куала Лумпур,...

Прокуратурата поиска 10 г. затвор за шофьора, прегазил младеж и девойка в София

Прокуратурата поиска 10 години затвор за шофьора, причинил смъртта...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg