https://www.gerb.bg/bg

Шофьорите да бъдат още по-внимателни по „Тракия“ след Белозем

От днес, 5 октомври, започва ремонтът на първите километри от автомагистрала „Тракия“ в платното за Бургас.

Отсечката е известна от години с ограничената до 90 км. скорост заради неравностите, които се появиха малко след изграждането й, а и с тежките катастрофи с жертви, които станаха в последните години именно там. В последната година беше и почти невъзможно да се шофира както в дясната, така и в скоростната лента.

Това ще е ремонтът на първите 12 км от общо 52 км, които ще бъдат обновени поетапно. Участъкът, който ще се ремонтира, е от 156-ти км, след пътен възел „Белозем“, до 168-ми км преди пътен възел „Оризово“.

Трафикът ще се осъществява двупосочно в платното за София, като скоростта на движение ще е до 70 км/ч. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация, предупреждават от АПИ.

Днес ще се постави необходимата сигнализация и пътни знаци на временната организация на движение, а от утре ще започне същинската строителна работа.

Заради ремонтните работи ще бъде затворена връзката на пътен възел „Плодовитово“ от АМ „Тракия“ в платното за Бургас към третокласния път III-666 Оризово – Плодовитово – Първомай. Пътуващите за Първомай могат да слязат от магистрала „Тракия“ при Чирпан и да се върнат обратно към Плодовитово и Първомай по второкласния път II-66.

Дейностите в 12-километровата отсечка включват цялостна подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, полагане на нова хоризонтална маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Ремонтът ще се изпълнява от дружеството „Автомагистрали“, с което Агенция „Пътна инфраструктура“ има договор по ЗОП за поддържане на автомагистрала „Тракия“.

Предвижда се ремонтът на 12-те км да приключи в края на октомври – началото на ноември. Ако времето позволи, след това строителните работи в посока Бургас ще продължат в 40-километровия участък от Оризово до Стара Загора. Когато завърши ремонтът на платното за Бургас, през следващата година ще се ремонтира и платното за столицата.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Според Кремъл разумните държави подкрепят мирния план на Путин

Изявленията на Киев и западните страни, които отхвърлиха мирния...

Дагестан остави трима в ареста за тероризъм

Съветският районен съд на Махачкала остави трима души в...

Израел изпрати делегация за преговори с Хамас за освобождаване на заложници

Израел изпрати делегация за преговори с Хамас за освобождаване...

ДАЗД се самосезира заради родители, дишали райски газ пред бебето си

Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД) се самосезира...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Индия и Китай са обсъдили граничния спор в Хималаите

Министърът на външните работи на Индия Субраманям Джайшанкар се...

Четирима са пострадали при катастрофа край Разград

Четирима душа са се озовали в болница след катастрофа...

Оставиха в ареста рецидивиста, убил украинка в София

Съдът остави в ареста Орлин Гигов, обвиняем за убийството...

Заловиха жена, скрила в бельото си 56 800 евро на ГКПП „Градина“

Сръбски митничари са заловили жена, която е опитала да...

Задържаха 27 екоактивисти, подготвяли блокади на летищата във Великобритания

Полицията във Великобритания задържа 27 климатични активисти, планирали да...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg