https://www.gerb.bg/bg

Сглобката ускорено изгражда Националната детска болница

Лидерите на партиите в некоалицията от 49-то Народно събрание – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС внасят проект на решение за изграждането на Националната детска болница.

Председателят на Комисията по здравеопазване в НС и депутат от парламентарната група на ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов обясни на брифинг в Партийния дом какво ще гласи първа точка на проекта на решение: В 7-дневен срок здравният министър трябва да представи на Народното събрание отчет за цялостен одит на извършените действия, постигнати резултати и средства за дейности, създаване и изграждане на Национална детска болница от „Здравна инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД.

Втора точка в проекта на решение ще гласи – министърът на здравеопазването да представи на Народното събрание в 30-дневен срок план за ускорено изграждане, оборудване и пускане в експлоатация на Национална детска болница от „Здравна инвестиционна компания за детска болница“ ЕАД, отговарящи на действащите стандарти за качество в областта на детското здравеопазване и програма за обезпечаване на структурите и звената в болницата.

След представяне на плана по точка 2 от проекта за решение в НС министърът на здравеопазването ежемесечно трябва да представя на Комисията по здравеопазването доклад за неговото изпълнение.

С настоящето ще се даде ясен знак, че има ускорено изграждане на Националната детска болница и в резултат на проведени консултации с дружеството, отговорно за изграждането на болницата, подчерта проф. Ангелов.

Депутатът от ДПС Йордан Цонев добави, че проектът на решение е в изпълнение на приетия член, че държавата поема ангажимент за окончателно реализиране и изпълнение на проекта за Национална детска болница.

Депутатът от ПП-ДБ Васил Пандов заяви, че темата за детската болница е надпартийна и е една от целите в областта на здравеопазването. Не само изпълнителната, но и законодателната власт прави всичко възможно да изгради Националната детска болница, с което да отговори на очакванията на обществото, каза още Пандов, който вярва, че детската болница ще бъде изградена.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img

Още от рубриката

Пожар избухна в медицински център във Варна

Пожар избухна тази сутрин в Диагностично-консултативния център 3 в...

Около два километра е колоната от коли на граничен пункт „Кулата“

Интензивен е трафикът на граничен пункт "Кулата" на границата...

Пожар в жилищен блок във Варна, двама са обгазени

Двама души пострадаха леко при пожар в апартамент в...

Медийно присъствие около дома на Доган: Предстои ли среща с Пеевски?

Спокойна е обстановката в района на имота на почетния...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ГДБОП задържа интернет педофил в Пазарджик

Задържан е интернет педофил в Пазарджик, жертва на който...

Хасан Азис излезе в подкрепа на Ахмед Доган

Знаково лице на ДПС Хасан Азис също излезе в...

ИЗВЪНРЕДНО В News24sofia.eu! Убиха Паруш Парушев в София пред погледа на свидетели

Сигналът за престрелка в "Модерно предградие" пред заложна къща е получен в 14:59 часа

WSJ: НАТО се готви за нова роля в Украйна

Подкрепа срещу руската агресия

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg