https://www.gerb.bg/bg

Сблъсъци на Западния бряг: Четирима палестинци са убити

Дженин, Западния бряг, снимка: EPA/ALAA BADARNEH

Миналата нощ на Западния бряг на река Йордан също беше съпроводена с кървави сблъсъци между палестинци и израелските сили за сигурност. Според медицинските служби на Палестинската администрация четирима местни жители са били убити по време на сблъсъците: трима в Дженин и един човек в Тулкарем, съобщава Би Би Си.

Според Times of Israel израелската полиция в цивилно облекло е пристигнала в Дженин късно снощи, за да арестува Ата Абу Румайла, секретар на регионалния комитет на партията „Фатах“ на президента Махмуд Абас. Според източници от армията задържането е минало без инциденти. 63-годишният Румайла е задържан заедно със сина му.

Израелските власти смятат, че Абу Румайла е спонсорирал терористични дейности, оказвал е подкрепа на издирвани лица и терористи и е изиграл значителна роля за ескалацията на ситуацията в региона. Синът му е заподозрян, че е член на местна терористична група.

Малко след това израелските военни влязоха в Дженин с цел да унищожат терористичната инфраструктура, се казва в изявление на израелските отбранителни сили. Войниците откриха и неутрализираха взривни устройства, поставени по пътищата, а също така разрушиха подземен тунел, използван от екстремистите.

По време на тази операция е имало сблъсъци с палестински екстремисти, казаха от израелската армия. По време на размяната на огън с тях военните нанесоха и удар с дрон по концентрация на бойци.

След нападението на Хамас срещу Израел на 7 октомври, на Западния бряг има редовни сблъсъци между палестинците и израелските сили за сигурност, провеждащи акции за издирване на екстремисти. Според израелските власти през това време са арестувани повече от 1000 палестинци, от които около 700 са били пряко свързани с групировката „Хамас“.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

„Бултюрк“: Доган вече го няма. Периодът му приключи!

"Доган вече го няма. Периодът му приключи!". Това заяви пред...

Асфалтираха 200-годишен чинар в Белащица

Асфалтираха 200-годишен чинар в пловдивското село Белащица, съобщава bTV. Тъй...

Ивелин Михайлов вещае разпадане на ПГ на „Величие“

Основателят на партия "Величие" Ивелин Михайлов предупреди за възможно...

Адвокат на Тръмп оспорва присъдата в Ню Йорк с решението на върховния съд

Адвокат на бившия президент Доналд Тръмп се опитва да...

В Австралия откриха останките на дете след предполагаемо нападение на крокодил

Австралийската полиция съобщи, че в северната част на стрната са...

Пропалестински демонстранти развяха банери от покрива на австралийския парламент

Пропалестински демонстранти се изкачиха на покрива на сградата на австралийския парламент...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

НСО въвежда мерки за сигурност по повод избора на нов патриарх в София

По повод Патриаршеския избирателен Църковен събор и интронизацията на...

Без дебат СОС гласува актуализация на бюджета на София за 2024 година

Общинските съветници гласуваха без дебат актуализация на бюджета на...

Медии в Северна Македония: Асимилация е създала българско малцинство в Албания

Повече от 7000 от гражданите на Албания са се декларирали като българи в преброяването от миналата година

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg