https://www.gerb.bg/bg

САЩ наложиха санкции на еврейски заселници

Снимка: Stock by Getty Images

Администрацията на Байдън наложи санкции на два израелски поста в окупирания Западен бряг в четвъртък, поредната стъпка срещу заселническата дейност, която според Вашингтон е пречка за мира между израелци и палестинци, предава „Ройтерс“.

Министерството на финансите на САЩ добави две организации (ферми) – Мошес Фарм и Цвис Фарм, както и трима израелски граждани, към своя списък със санкционирани организации и лица, според уебсайта на Службата за контрол на чуждестранните активи.

Axios съобщи късно в сряда, цитирайки трима американски служители, че аванпостовете ще бъдат ударени със санкции, защото са били използвани като база за атаки срещу палестинци от заселници, смятани за екстремистки.

През февруари администрацията наложи санкции на четирима израелци, обвинени в участие в насилието на заселниците на Западния бряг, сигнализирайки за нарастващото недоволство на САЩ от политиката на израелския премиер Бенямин Нетаняху.

Тогава администрацията заяви, че разширяването на селищата на Израел на Западния бряг е в противоречие с международното право, сигнализирайки за връщане към дългогодишната политика на САЩ по въпроса, която беше обърната от предишната администрация на Доналд Тръмп.

След войната в Близкия изток от 1967 г. Израел окупира Западния бряг на река Йордан, който палестинците разглеждат като ядро на бъдеща независима държава. Израел е построил там еврейски селища, които повечето държави смятат за незаконни.

Израел оспорва това и се позовава на исторически и библейски връзки със земята.

Израел засили нападенията на Западния бряг от началото на войната през октомври. Регистрите на ООН показват, че най-малко 358 души на палестинската територия са били убити от 7 октомври, като една четвърт от тях са деца.

Броят на жертвите в Газа вече е надхвърлил 31 000 от 7 октомври, според палестинските власти в управляваната от Хамас Газа. Израел започна офанзива, след като бойци на Хамас нахлуха в Израел този ден, убивайки около 1200 души, казва Израел.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Хусите са атакували 4 кораба около Йемен

Хусите от Йемен обявиха в понеделник, че са извършили...

САЩ: Северна Корея не е изпратила войски в Украйна

Пхенян помага на Москва със снаряди и патрони

Очаква се визита на Орбан в Киев

Унгария променя политиката

Авария отново остави Перник на сухо

Ще бъде монтиран и спирателен кран

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Борисов не знае защо Радев е отказал топлината на камината в Белия дом (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=USK5bSRrqRo Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов не...

Без дебат СОС гласува актуализация на бюджета на София за 2024 година

Общинските съветници гласуваха без дебат актуализация на бюджета на...

Михаил Константинов: ГЕРБ, ДПС и ИТН са длъжни да направят кабинет

Има три партии, които нямат идеологически различия - ГЕРБ,...

„Възраждане“ иска референдум за членството ни в НАТО

Референдум за членството ни в НАТО поиска "Възраждане". В...

Тайпе: Мирът в Тайванския проток е от полза за целия свят

Мирът в Тайванския проток е от полза за целия...

Зеленски приветства заповедите за арест на Шойгу и Герасимов

Украинският президент Володимир Зеленски приветства решението на Международния наказателен...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg